7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

Mercin, İnegöl'de sergi açtı

İNEGÖL'DE MEDENİYETLER SERGİSİ

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) öğretim üyelerinden Yrd. Doç.Dr. Levent Mercin, İnegöl ilçesinde kişisel resim sergisi açtı. Sergiye İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Kent Müzesi danışma kurulu üyesi Nedim Bayram, belediye meclis üyeleri ile yoğun bir izleyici kitlesi katıldı.

Sanatçı, serginin Anadolu’da eski dönemlerde yaşamış medeniyetlerin miras bıraktıkları kültür-sanat değerlerine dikkati çekmek amacında olduğunu ve eserlerinde Frigya Uygarlığı ile ilgili imgeler kullanarak onlara anlamlar yüklediğini ifade etti.

Sergide verilmek istenen mesajla, kültür-sanat değerlerinin korunması, yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılmasının hedeflediğini belirten sanatçının, Polatlı’dan (Ankara) Denizli’ye kadar uzanan ve özellikle de Eskişehir, Afyonkarahisar ve Kütahya üçgeninde yaşamış olan Frig Uygarlığı’na ait eserlerin üzerinde yer alan motiflerin, bezemelerin, heykellerin gibi unsurların, grafiksel bir yaklaşım ile baskıresim tekniğinde yeniden yorumladığı görüldü.

Serginin 24 Mayıs tarihine kadar İnegöl Kent Müzesi Sergi Salonu’nda gezilebileceği kaydedildi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2010 Perşembe 09:40:02
Güncelleme :20 Mayıs 2010 Perşembe 11:11:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?