29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı açıldı

Kütahya'da, Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı (METEF) Vali Şükrü Kocatepe’nin katılımıyla açıldı. 

Açılışta, Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı hakkında bilgi veren Halk Eğitim Merkezi Müdürü Münir Eğret, “Mesleki ve teknik eğitimdeki gelişmeleri ile bu eğitimin ulaştığı noktayı gösteren öğretmen ve öğrencilerin el emeği göz nuru ile ürettikleri ürünleri sergilemek, örgün ve yaygın mesleki ve teknik eğitim veren kurumlar arasında bilgi alış verişi ve sürekli işbirliği sağlamak, mesleki ve teknik eğitimi kamuoyuna tanıtmak, çağdaş dünyada olduğu gibi Ülkemizde de bu eğitim alanında ilgi ve isteği artırıcı etkinliklerde de bulunarak mesleki eğitime yönlendirme çalışması yapmaktır” dedi. 

Kütahya’nın gelişmesi için öncelikle mesleki eğitimin ön plana çıktığını ifade eden Vali Şükrü Kocatepe, “Bu konuda ihtiyaçların günlük olarak giderilmesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Kütahya Sanayileşme konusunda bir hamle içersinde olan bir şehrimiz. Bu nedenle, meslek alanlarının değişik birimlerinde çok önemli elemana ihtiyaç var. Bunları temin etmek için Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz kurslar açıyor ve burada istekli olan herkesi birer meslek edindirmek için çalışıyor" diye konuştu. 

Valilik, Belediye, Ticaret ve Sanayi Odası gibi sivil toplum kuruluşların Kütahya’nın önünü açmak için çalışıldığını söyleyen Vali Kocatepe, “Kütahya’nın geleceğini aydınlatmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Halk Eğitim Merkezi'mizde bu çabayı gösteren kuruluşlarımızdan biri, sadece sıradan biçki, dikiş, nakış gibi kurslar değil, artık bunun yanında meslek edindirme konusunda da çok önemli çalışmalar yapılıyor" şeklinde konuştu. 

METEF Fuarı'nın 25 Mayıs tarihine kadar gezilebileceği belirtildi.

.
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2008 Cuma 12:47:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?