2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Mezarlık krizi!

KÜTAHYA'DAKİ 'MEZARLIK KRİZİ'...

Kütahya'nın Meydan Mahallesi'nde yaklaşık 200 kabrin bulunduğu Ek Musalla Mezarlığı'nın, başka bir kabristana taşınması için Anıtlar Kurulu'na müracaat eden AK Partili Belediye Başkanı Mustafa İça'ya kuruldan 'olumsuz' cevap geldi.

Geçtiğimiz günlerde kabir sahibi yakınlarınca taşınmaması için imza kampanyası düzenlenen mezarlığın bulunduğu alana artık pazar yeri yapılamayacak.

Mustafa İça, Gaybiefendi Mahallesi'nin şehir merkezine en yakın mahallelerden biri olduğunu, burada pazar yerinin oluşturulması ile ilgili olarak mevcut olan mezar yerinin kenarındaki pazarın dar olması nedeniyle çalışma başlattıklarını ifade etti.

Bu kapsamda iki ayrı alternatif üzerinde durduklarını belirten İça, bu alternatiflerden biri olan “mezar yerinin taşınması” fikrinin Anıtlar Kurulu tarafından kabul edilmediğini vurguladı. Geçtiğimiz günlerde özellikle otoyol projelerinde güzergah dışında bırakılışımızla ilgili olarak şehir yöneticilerinin bir araya geldiği 'İstişare Toplantısı'nda da bu konuyu gündeme getirdiğini hatırlatan İça, bu konuda da istişareye önem verdiğinin altını çizmek istediğini, kesin tavırlı olmadıklarını ifade etti.

İça konuşmasının devamında şunları söyledi: "Kütahyamız'da güzel oluşumlara sebep olmak ve problemleri çözmek adına, Ticaret ve Sanayi Odamızın önderliğinde Valimizin, tüm milletvekillerimizin, iktidar ve muhalefet olarak il başkanlarının, rektörümüzün, iş adamlarımızın ve sivil toplum kuruluşlarının katıldığı geniş çaplı bir beyin fırtınası çalışması başlatıldı. Ben bu toplantıda bu projelerimin hepsini katılan arkadaşlarıma tüm siyasi parti liderlerine ve milletvekillerine anlattım. Burada yapılacak olan çalışma için değişik seçeneklerle fikirlerini almaya çalıştım. İki tane projemiz vardır: Alternatif 1’de Gaybiefendi Mahallesi’ndeki büyük mezarın dışında küçük mezar alanımızı içine alan pazaryerimizin yapılanması projesidir. Bu projede sağlık ocağımızın yanında iki katlı bir yer yapılacak, altına aynen Perşembe ve Cumartesi pazarında olduğu gibi peynirciler ve zeytinciler yerleşebilecektir. Perşembe pazarında olduğu gibi üstü örtülecek. Diğer alanları açık alan olmak üzere böyle bir proje geliştirdik. (Anıtlar Kurulu'nca kabul edilmeyen proje) Alternatif 2’de mezarımız dışarıda bırakılacak ve kenarındaki alanlarda yapılaşma olacaktır.”

 “MEZARLIĞA DEFİN YANLIŞLIKLA YAPILMIŞ”

Meydan Mahallesi'ndeki mezarlığa defin yapıldığıyla ilgili iddiaları doğrulayan Mustafa İça, “Arkadaşlarımıza söyledik bu hatayı da yapmayacaklar. Anıtlar Kurulu mezarların yeni yapılanmanın dışında bırakılmasını söylediler. Onu dışta bırakacak şekilde Alternatif 2’nin üzerine çalışılarak, uygulamanın ona göre geliştirilmesi için bir görüş belirdi” şeklinde konuştu.

KÜTAHYA'DAKİ 'MEZARLIK KRİZİ'...
KÜTAHYA'DAKİ 'MEZARLIK KRİZİ'...
İHA
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2009 Cumartesi 12:20:01
Güncelleme :24 Ekim 2009 Cumartesi 12:22:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?