3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

MHP adayından Naşa için vaatler

Milliyetçi Hareket Partisi'den (MHP) adaylığını açıklayan Kütahya'nın Simav Ziraat Odası Başkanı Kadir Bütüner, Naşa beldesine çağ atlatacağı iddiasında bulundu.

Yeraltında 300 metre derinlikten çıkan 160 derecelik sıcak su buharının beldesinde sadece hamam kültüründe kullanılmasına gönlünün razı olmadığını ifade eden Bütüner, vatandaşların teveccühü ile belediye başkanı seçilmesi halinde ilk işinin jeotermalli seracılığın yaygınlaştırılması çalışmalarına başlamak olacağını kaydetti.
Jeotermalli seracılık uygulamasının Simav Eynal Kaplıcaları bölgesinde başarıyla uygulandığına dikkat çeken Bütüner, aynı uygulamanın beldesinde de uygulanması için her türlü alt yapının hazır olduğunu dile getirdi.

Naşa Kaplıcaları bölgesine Maden Tetkik Arama Enstitüsü (MTA) aracılığı ile açmayı planladığı yeni yeraltı sıcak su kuyuları vasıtasıyla elde edilecek enerjinin öncelikle seralarda kullanılmasıyla belde halkının gelirini artırmayı ve beldede yaşanan işsizliğe çözüm getirmeyi planladığının altını çizen Bütüner, aynı enerjinin birkaç yıl içinde beldenin tamamında yer alan konutların ısıtılmasında da kullanılması için fizibilite çalışmalarına şimdiden başladığını anlattı.


Halen 50 yatak kapasiteli kaplıcada yatak sayısını birinci yıl için en az 150'ye sonraki yıllarda da 300'e çıkarmayı arzuladıklarını ifade eden Bütüner, Naşa beldesinin bu güne kadar kötü yönetilmesi yüzünden varlık içinde yokluk çektiğini, ancak bu duruma bir dur demenin zamanının da geldiğine dikkat çekti. İlçenin en büyük beldesi Naşa'nın gelişip büyümesi, çağdaş ve modern bir kent görünümüne kavuşturulması için ekibiyle birlikte göreve hazır olduğunu kaydeden Bütüner, söz verdiğinde nasıl yerine getirdiğinin en güzel örneklerini halen sürdürmekte olduğu Simav Ziraat Odası Başkanlığı döneminde ispatladığını dile getirdi, geri kalmışlıktan kurtulmaları için hemşerilerinden kendisine destek olmalarını beklediğini ifade etti.

İha
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2009 Cuma 14:49:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?