3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

MHP'li başkanın borç isyanı

Kütahya’nın Simav ilçesine bağlı Öreyler beldesinin MHP’li Belediye Başkanı Özden Akçay, bir önceki dönemden kalan 387 bin TL’lik borcun uykularını kaçırdığını söyledi.

Kendilerindeki evvelki yönetimden intikal eden 387 bin TL dolayındaki borcun faizleriyle birlikte her geçen gün çoğaldığını ifade eden Akçay, İller Bankası'ndan gelen aylık 15 bin TL dolayındaki ödeneğin borçlara bile yetmediğini belirtti.

Belediyenin kimlere borcu olduğunu gösteren listeyi halkın bilmesi açısından kahvelere astığını ifade eden Akçay, borçları ödeyip bitirinceye kadar beldesine önemli bir yatırımda bulunamayacağını vatandaşların bilmesini istediğini bildirdi.

Geçmiş dönemden kendisine intikal eden 387 bin TL dolayındaki borcun 130 bin TL'sinin İller Bankası'na, 81 bin TL'sinin SSK’ya, 11 bin TL sının Simav Vergi Dairesine, kalan 165 bin TL'sının da esnaflara olduğunu anlatan Öreyler Belediye Başkanı Özden Akçay, İller Bankası'nın gönderdiği aylık 15 bin TL dolayındaki ödeneğin öncelikli olarak İller Bankası başta olmak üzere SSK ve Vergi Dairesi'ne olan alacaklarına kesildikten sonra belediye kasasına giren bin TL dolayında bir paradan da personele iki aydır maaşlarına karşılık 300’er yüz TL dolayında avans verebildiğini kaydetti.

Buna rağmen bir yandan borç öderken bir yandan da beldenin alt yapı meselesine çare aradığını ifade eden Akçay, bu hususta birkaç yıl belde halkından anlayış beklediğini vurguladı.

Akçay, borçları kapattıktan sonra seçim öncesi verdiği sözleri mutlaka yerine getireceğini ve Öreyler beldesini hak ettiği yere taşıyacağını kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2009 Cuma 14:35:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?