3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

MHP'lilerden hasta ziyareti

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kütahya Milletvekili Alim Işık başkanlığında Simav Belediye Başkan adayı Bekir Sezen ve meclis üyelerinden oluşan bir heyet Simav Doç. Dr. İsmail Karakuyu Devlet Hastanesi’ne giderek hastanede yatan hastaları ve hastane personelini ziyaret etti. Hastalara geçmiş olsun dileğinde bulunan heyet, Başhekim Op. Dr. Naci Çağlar’dan da hastanenin durumuyla ilgili bilgiler aldı.

Seçim çalışmaları çerçevesinde ziyaretlerine ara vermeden devam eden MHP ilçe teşkilatıyla belediye başkan adayı Bekir Sezen ile belediye meclis üyelerine bu kez Ankara’dan gelen Alim Işık’ ta destek verdi. Birkaç ay öncesine kadar 26 uzman hekimin görev yaptığı hastanede şimdi 16 uzmanın görev yaptığını öğrenen MHP Kütahya Milletvekili Işık, tayin yoluyla ayrılanların yerine yeni uzman doktor ataması yapılmamasının sorumlusunun Sağlık Bakanlığının yürüttüğü sağlıksız sağlık politikaları olduğunu ifade etti.

Uzman eksiği yüzünden ilçede vatandaşların sağlık yönünden sıkıntı çektiğini anlatan Işık, sorunun aşılması için muhalif milletvekili olmasına rağmen Ankara’da elinden gelen gayreti göstereceğini dile getirdi. Kütahya genelindeki hastane ve sağlık ocaklarında 50 dolayında doktor açığı bulunduğunu kaydeden MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık, Sağlık Bakanlığınca yürütülen tayin ve atama politikalarının sağlık alanında ciddi problemlerin doğmasına neden olduğunu ileri sürdü.

Hastane bünyesindeki 5 uzman doktorun yakında vatani görevlerini tamamlayarak hastaneye döneceğini dile getiren başhekim Op. Dr. Naci Çağlar, 200 yataklı bölge hastanesi konumundaki Simav Doç. Dr. İsmail Karakuyu Devlet Hastanesi’nin öncelikli uzman açığının KBB, Nöroloji ve Kardiyoloji dallarında bulunduğunu kaydetti.

Alim Işık, uzman eksikliği yüzünden basit bir sağlık raporu almak için bile komşu il ve ilçelere gitmek zorunda kalan vatandaşların çektiği çileyi göz önüne alarak 29 Mart yerel seçimlerinde AK Parti'yi cezalandıracağını umduğunu dile getirdi ve vatandaşları seçim esnasında bu gibi durumları göz önüne alarak oyunu öyle atmasını beklediklerini ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 10 Mart 2009 Salı 23:23:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?