3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

Milletvekili Kinay'dan kınama

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu Sözcüsü ve AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, İsrail'in Gazze'ye yönelik yaptığı hava ve kara saldırılarını kınadı.

Gazze'de yaşanan insanlık dramını lanetlediğini ifade eden Kinay,"Bu kanlı saldırılar Ortadoğu'nun barış sürecini de sekteye uğratmaktadır" dedi.

Türkiye'nin son dönemde Ortadoğu'daki barışa katkıda bulunmak üzere çok önemli arabuluculuk rolünü yerine getirdiğine işaret eden Hasan Fehmi Kinay, "Bu role istinaden Başbakanımız Gazze'deki insanlık dramını görüşmek üzere Arap ülkelerini ziyaret gerçekleştirmektedir. Başbakanımızın Gazze'deki bombalama ile ilgili İsrail Başbakanı Olmert'in bilgi vermemesini çok sert bir dille kınaması ve 'saygısızlık' olarak nitelemesi Türkiye için önemli ve şahsiyetli bir duruştur. İsrail'in bu vahşetini biran evvel durdurmasını bekliyoruz. Başbakanımız Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki Moon'u arayarak BM'i harekete geçmeye davet etmiştir. Kadın, çocuk, yaşlı demeden İsrail'in insanları öldürmesi, tahrif edilmiş Tevtat'taki emirleri yerine getirdiğini gözler önüne sermektedir" diye konuştu.

Filistin halkının barış istediğini ifade eden Kinay, "Hiçbir açıklama İsrail'i mazur gösteremez. Toprakları işgal edilmiş; mallarını, canlarını ve namuslarını korumak isteyen Filistin halkıdır. Filistin toprakları dışında ve İsraillilerden başka kimseye karşı eylem yapmayan Filistin halkı mazlumdur. Hamas dahil bütün Filistinliler,1967 öncesi sınırlara dönmeyi kabul etmesi durumunda İsrail'in varlığını kabul edeceklerine ilişkin açıklamaları vardır. Filistin halkı barış istiyor. Türkiye'de barışa katkıda bulunmak için elinden geleni yapmaktadır" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2009 Salı 13:20:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?