29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

Minaredeki baz istasyonuna tepki

Kütahya'da bir minareye baz istasyonu kurulması, vatandaşların tepkisine neden oldu. 

Fatih Mahallesi Serhat Sokak'ta bulunan Güldebi Camii'nin miranesine baz istasyonu kurulmasına tekpki gösteren semt sakinleri imza kampanyası başlattı.
Radyasyona maruz kalarak kanser olmak istemediklerini belirten vatandaşlar, GSM şirketi yetkilileri (Vodafone) hakkında suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor. 

GSM operatörü bir firmaya ait baz istasyonun minareye monte edilmesine tepki gösteren Nurettin Özbay, Ahmet Sarıkaya ve Tayyibe Zora isimli mahalle sakinleri ve cami cemaati, "Yeniliklere ve teknolojiye sonuna kadar açığız. Ancak insan sağlığı her şeyden önemlidir. Baz istasyonları, kuruldukları bölgeye belli bir zaman içerisine radyasyon yaymaktadır. Şimdi minareye kurulan istasyondan bütün çevre etkilenecek. Çoluk çocuk hepimiz kanser riski altına sokulduk. Bunun sorumluğunu kimse yüklenemez. Buna da kanunlar izin vermemelidir. Biz bu haksızlığa karşı tepkimizi sonuna kadar sürdüreceğiz" dediler. 

Fatih Mahallesi muhtarı Hüseyin Süer, caminin mülkiyeninin 21 kişi üzerinde hisseli olarak gözüktüğünü kaydetti. Süer, baz istasyonunun kadırılması için toplayacakları imzaları Kütahya Valiliği ve İl Müftülüğü'ne teslim edeceklerini sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2008 Pazartesi 13:42:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet canan IP: 88.236.4.xxx Tarih : 28.04.2008 15:52:06

Aynı olay başka mahallede yaşandı Bahçelievler semtinde. Diyanet bazın parasına dadandı.Olan yakındaki evlere oluyor.24 saat baz istasyonunun 20-30 netre ilerideki evlere hiç mi birşey olmuyor. Tübitak'a göre hiç zararı yokmuş!İngilterede cep telefonlarının tehlikeli ve kansre yol açtığı hala araştırılmasına rağmen...