3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

Minik Mustafa'dan insanlık dersi!

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde ilköğretim okulu öğrencisi küçük çocuk, doğum sonrası anneleri ölen üç kedi yavrusunu biberonla besleyip hayatta kalmalarını sağlayarak bir insanlık dersi veriyor.

Cumhuriyet Mahallesi'nde oturan Atatürk İlköğretim Okulu 2-B sınıfı öğrencisi 8 yaşındaki Mustafa Kurtdereli adındaki küçük çocuk on beş günden beri annesiz olan üç kedi yavrusunu harçlığından artırdığı parayla süt alarak her gün besliyor ve evlerinin bodrumunda barındırarak hayatta kalmalarını sağlıyor.

Kedi yavrularının annelerinin hemen doğumdan hemen sonra ölmesi üzerine yavruların ortada kalmalarına gönlünün razı olmadığını söyleyen küçük Mustafa Kurtdereli, “Yavruların gözleri dahi açılmamıştı. Onları sokakta bırakmam onların ölmesi demekti. Önce onlara biberon alıp sütle beslemeye başladım. Onları dış tehlikelerden korumak içinde evin bodrumunda barındırıyorum. Zaten okul evimize yakın okul aralarında gelerek onlara süt veriyorum. Beni anneleri gibi seviyorlar. Ben geldiğimde üzerime atılıp süt istiyorlar. Onları çok seviyorum “ dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2009 Cuma 18:50:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?