29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

Minikler diş sağlığını öğreniyor

Kütahya Valiliği, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ile ortak yürütülen “Fırçalar Çantada Dişler Yolunda” kampanyasının, verilecek olan konferanslarla devam edileceği bildirildi.


Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe’yi makamında ziyaret ederek sene başında ilköğretim birinci sınıflarda uygulanan ve bu eğitim öğretim döneminde birinci ve ikinci sınıflarda uygulanacak olan kampanya hakkında bilgiler veren Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Türksel Dülgergil, daha sonra Vali Yardımcısı Mustafa Kılıç, İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Enver Yıldırım, Ağız ve Diş Sağlığı Baş Hekimi Dt. İsmail Serdaroğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya ve Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ile Şube Müdürlerinin de katıldığı bir sunum yaparak ilk önce Kırıkkale’de başlatılan ve bazı illerde uygulanmakta olan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Dülger, bir bireyin altı yaşına kadar diş fırçalama alışkanlığını kazanması ve bunun yanı sırada çeşitli okul dönemlerinde uygulanması gereken vernikleme ve florlama işlemlerinin yapılması gerektiğini ifade ederek bunun en iyi Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri ve öğretmenler tarafından uygulanabileceğini ifade etti.


Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Türksel Dülgergil tarafından verilecek ilk eğitimin Aralık ayı içersinde olması planlanıyor.

iha
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2008 Cuma 17:09:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?