29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

'MOBESE' için gün sayılıyor

Kütahya'nın Tavşanlı İlçe Emniyet Müdürlüğü, hırsızlık ve çeşitli suçlara karşı güvenlik tedbirlerinin artırılması için kameralı takip sistemine geçiyor. 

İlçe Emniyet Müdürlüğü, Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu (MOBESE) kameralarıyla suçlu ve suça meyilli olan insanları kayda alarak suç oranını önemli ölçüde düşürmeyi planlıyor. 

Kaymakamlık, emniyet, belediye ve bazı sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katıldığı güvenlik projesiyle ilgili yapılan toplantıda, konut bölgeleriyle işyerlerinde meydana gelen hırsızlık ve diğer suç olaylarının MOBESE güvenlik tedbirleriyle önüne geçileceğini kararı çıktı. Projenin bir an evvel hayata geçirilmesini isteyen Kaymakam İlhan, "Konuyla ilgili bütün kesimler el ele vererek, kaynak oluşturup şehrin güvenliğini artırmalıyız" dedi. 

Tavşanlı Belediye Başkanı Ali İhsan Çakır ise ilçede asayişin daha iyi şartlarda sağlanabilmesi için bu noktada önemli adımların atılması gerektiğini söyleyerek, "Kütahya ve bazı ilçelerinde yaygınlaşan MOBESE'ye ilçemizde geç kalırsa, oradaki suç oranlarının buraya kayabileceği muhtemeldir. Bu noktada tüm kurum, kuruluş, sivil toplum örgütleri ve vatandaşların bir araya gelip, elini taşın altına koyması gerekiyor. El birliği ile bu sistemi ilçemize kazandırmalıyız. Ben şimdiden MOBESE'nin kurulabilmesi için desteklerini esirgemeyen tüm kesimlere şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mart 2008 Perşembe 14:50:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?