7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

'Mobil eczane' tartışması

'MOBİL ECZANE' TARTIŞMASI

AK Parti Kütahya İl Başkanı Kamil Saraçoğlu, MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık'ın 'mobil eczane' uygulamasıyla ilgili olarak TBMM'ye verdiği soru önergesinin talihsizlik olduğunu bildirdi.

Saraçoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, söz konusu icraatta 'AK Parti'nin propagandası yapılıyor' şeklindeki iddiaların asla gerçeği yansıtmadığını kaydetti.

Milletvekili Işık'ın tutarsız davrandığını ifada eden Saraçoğlu, "Mobil eczane uygulaması, bakanlığımız ile Türk Eczacıları Birliği arasında 18 Ekim 2009 tarihinde imzalanan 'eczane bulunmayan yerleşim yerlerinde yaşayan halka yerinde ilaç temini protokolü' kapsamında başlatılmıştır. Protokol gereğince faal 152 eczaneden 130’u uygulamaya katılmıştır. Uygulamaya katılma oranın yüzde 85,53 olduğu mobil eczane uygulaması eczanelerimiz tarafın büyük ilgi görmüştür. Katılım oranın bu kadar yüksek olduğu bir uygulamada her dünya görüşünden eczacının bulunduğu ilimizde uygulamanın AK Partinin propagandası şeklinde ifade edilmesi tutarsızlıktır. Uygulamaya katılan 130 eczanenin AK Parti propagandası yapılıyor şeklinde ifade edilmesi aynı zamanda eczacılarımıza büyük bir haksızlıktır ve suçlamadır" diye konuştu.

 

"IŞIK, VERDİĞİ ÖNERGE İLE ECZACILARI ZAN ALTINDA BIRAKTI"

Halkın mobil eczane uygulamasını artık benimsediğini belirten Başkan Saraçoğlu, "Gezici sağlık hizmeti götürmüş olduğumuz vatandaşlarımıza tedavinin önemli bir unsuru olan ilaçları da götürmemizin yanlış bir uygulama gibi soru önergesine taşınması anlaşılır değildir. Sayın IŞIK acaba vatandaşlarımızın ayağına ilaç götürülmesini istememekte midir? Eczane bulunmayan yerleşim yerlerinde vatandaşlarımızın ilaçlarını temin etmek için eczane bulunan yerleşim yerlerine gitmesini mi istemektedir?. Halkımız mobil eczane uygulamasını sahiplenmiştir. Yaklaşık 56 bin reçete bu sistem dahilinde sahiplerine ulaştırılmıştır. Sistemden halkımızda eczanelerimizde memnundur. AK Parti propagandası şeklinde haksız ve mesnetsiz iddialarla zihinler karıştırılmak istenilmektedir. Kaldı ki uygulama başladığı günden bu güne kadar ne eczacılarımızdan ne de vatandaşlarımızdan propaganda aracı olarak kullanıldığına dair resmi bir şikayet bulunmamaktadır. Miletvekili Işık'ın vermiş olduğu bu soru önergesi ile eczacılarımızı zan altında bırakmıştır. Partimizle hiçbir bağı olmayan hatta partimiz dışında başka partilerde görev alan, aday olan bir çok eczacımız bulunmaktadır. Bu nedenle soru önergesindeki ifadeler gerçeği yansıtmamaktadır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2010 Perşembe 13:20:03
Güncelleme :21 Ekim 2010 Perşembe 17:05:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet kaya IP: 81.215.240.xxx Tarih : 22.10.2010 10:47:50

sayın alim ışık tan baska soru önergesi veren varmı zaten ilimzde akp milletvekilleri oraya maaş alıp yatmaya gitmişler ceketini as git derler bizde. alim hocaya teşekkürlerimi sunuyorum ben idda ediyorum hodri meydan diyorum o dediği 130 eczane varya evet onlar akp propagandası yapıyor versin isimlerini tek tek doşalırım kime oy veriyorsunuz diye sorarım