4
Mayıs
2024
Cumartesi
KÜTAHYA

Motosikletle dünya turu

Motosikletle dünya turuna çıkan İtalyan çift, Kütahya'ya hayran kaldı. İtalya'nın Milano şehrinden 2 ay önce yola çıkan ve serbest meslekle uğraşan Lavra Paola (33) ve Micra Paola (28) çifti, 3 gün boyunca Kütahya ve ilçelerinin tarihi ve turistik yerlerini gezdi.

İtalyan çift, gezdikleri yerler arasında en çok Türkiye'den etkilendiklerini, gezdikleri tüm ülkelerde mutlaka bir Türk izine rastladıklarını söyledi. Dünyanın birçok ülkesinde Osmanlı eserlerinin bulunduğuna dikkat çeken İtalyan çift, yabancı ülkelerdeki bu yapılar çok iyi korunmasına rağmen, Türkiye'deki tarihi eserlerin son derece bakımsız olduğunu belirtti.

Gezgin çift, "Türkiye, zengin bir tarihe sahip. Ancak gezip görebildiğimiz kadarıyla, onlarca tarihi eseriniz bakımsızlıktan adeta harabe haline gelmiş durumda. İnsanlarınız çok sıcak kanlı ve de misafirperver" dedi.
Kütahya'daki tarihi ve turistik eserlerin diğer illere göre bakımlığı olduğunu dile getiren İtalyan çift, "Hisar Kalesi'ndeki 8-9 asırlık burçları hala dimdik ayakta görünce yok şaşırdık. Diğer illerde bu tip kaleler çok bakımsızdı. Ama Kütahya'da kaleler restore ettirilmiş" diye konuştu.

İtalyan çift, daha sonra Kütahya'nın Çavdarhisar İlçesi'ne giderek, buradaki dünyanın ilk borsası ile Aizonai Antik Kenti'ni gezdi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2005 Cuma 12:32:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?