3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

Mübaya alanı için destek arayışı

Kütahya Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Altınkaya, mübaya alanı kurulması için milletvekillerinin desteğine ihtiyaçlarının olduğunu söyledi.

AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay'ın Ticaret Borsası'nı ziyareti sırasında açıklamalarda bulunan Ahmet Altınkaya, çiftçinin ürettiği mamulün değerini bulması için kurmayı planladıkları mübaya alanı için arsa temin etmeye çalıştıklarını belirterek, "Bilindiği gibi Kütahya, tarımın yoğun olarak yapıldığı bir şehrimiz. Ticaret Borsası olarak, üreticimizin mamullerinin açık artırma usulü ile alınıp satıldığı geniş bir mübaya alanı oluşturmak istiyoruz. Yer tahsisi ve kuruluş aşamasında ihtiyaç duyulacak gereçler hususunda milletvekillerimizden destek bekliyoruz" dedi. Altınkaya, ürünlerin analizlerinin yapıldığı bir de laboratuvara ihtiyaç duyulduğunu bildirdi.

AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay da, Ahmet Altınkaya'nın mübaya alanı oluşturulması için gereken desteğin verileceğini kaydetti. Kinay, Altınkaya'dan ildeki tarımla ilgili olarak potansiyellerinin çıkartılarak, daha neler yapılabileceği hususunda yeni bir çalışma başlatacaklarını ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2005 Pazar 13:51:37
Güncelleme :24 Temmuz 2005 Pazar 14:01:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?