7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

Müftü, başkanı fena kızdırdı

MÜFTÜ, BAŞKANI FENA KIZDIRDI

Kütahya’nın Simav Karakür Mahallesinde vatandaşlardan toplanan bağışlarla Müftülük tarafından yaptırılan Yatılı Kız Kur'an Kursunun açılışı ilginç serzenişlere sahne oldu.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Özafşar ve Kütahya Müftüsü Mustafa Üskülüplü’nünde hazır bulunduğu tören açılışında söz alan Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan, Eynal Kaplıcalarına yaptırdıkları cami için Ramazan ayı içerisinde teberru izni vermeyen Müftü Şükrü İkiz’i vatandaşlara şikayet ederken, Simav Kaymakamı Yüksel Ünal’da ilçede yeni cami yapılmasına karşı olduğunu bildirdi.

"BELEDİYE OLARAK BUNDAN SONRA MÜFTÜ İKİZ'DEN EN KÜÇÜK BİR TALEBİMİZ OLMAYACAK"

Belediye Başkanı Kasım Karahan, müftülük başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarınca ilçede yapılan yatırımlara geçmişten günümüze kadar belediye olarak her türlü desteği vermelerine karşın, Eynal kaplıcalarına yaptırdıkları cami inşaatına katkı amacıyla Müftü Şükrü İkiz’den bir kez olsun teberru izni alamayışlarına çok üzüldüğünü belirterek, ”Bundan sonra kendilerinden de belediye olarak en ufak bir talebimiz olmayacaktır. Bu konuda çektiğim üzüntüyü ve gerçekleri halkımın bilmesini istiyorum. Belediyemiz ve hayırsever vatandaşlarımızın katkısıyla yapımı devam eden Eynal Camisinin en kısa sürede tamamlanması için çalışmalarımız tüm hızıyla sürmektedir. Bu konuda gerekli duyarlılığı gösteren hayırsever halkımıza teşekkür ediyorum. Kaplıcamızın şanına uygun bir eserin yakında ortaya çıkacağından kimsenin şüphesi olmasın” şeklinde konuştu.

"SİMAV'A YENİ CAMİ YAPILMAMALI"

Simav’ın 69 köy ve 21 beldesinde 250 dolayında cami olduğunu belirten Kaymakam Ünal, “Camiler var ama, camileri dolduran nesilleri göremiyorum. Görüldüğü gibi halk camiye yardım ediyor ama, camiye gitmiyor. Bu açıdan yeni cami yapılmasını da anlamlı bulmuyorum. Öncelikle mevcut camilerimizin dolması gerek. Bazı köylerde 2-3 cami var. Camiler, insanların cem olduğu yerdir ama camilerde cem olunmuyor. Sabah namazlarında ise neredeyse cemaat hiç yok” şeklinde konuştu.

İnsanların iş hayatlarında hep geleceğe yönelik yatırım yaptığını ve bunun mücadelesini sürdürdüğünü ifade eden Kaymakam Ünal, “ İnsanlarımız maddenin öne çıktığı yatırımlarda birbirleriyle yarışırken maneviyatın öne çıktığı yatırımlar konusunda gerekeni yerine getirmiyor. Ülkemizin özü, sözü doğru, kul hakkı yemeyen, yedirmeyen nesillere ihtiyacı var. Bu nesiller de işte bugün açılışını yaptığımız binalarda yetişecektir. Onun için bu tür hizmet binalarına destek olunması çok daha yararlı olacaktır. Maneviyatı yüksek nesillerin yetişmesini temenni ettiğim bu binanın Simav’a hayırlı olmasını dilerim” ifadelerini kullandı.

Tören sonrası katılımcılar vatandaşların katkısıyla 550 bin liraya müftülük tarafından yaptırılan 5 katlı Yatılı Kız Kuran Kursu gezdi, ardından etli pilava kaşık salladı.

MÜFTÜ, BAŞKANI FENA KIZDIRDI
MÜFTÜ, BAŞKANI FENA KIZDIRDI
İHA
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2010 Çarşamba 18:26:03
Güncelleme :29 Eylül 2010 Çarşamba 18:35:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?