3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

Müftüden öğretmenlere hediye

Kütahya’nın Gediz ilçesinde, Avrupa Birliği Hayat Boyu Öğrenme Programı çerçevesinde Dayınlar İlköğretim Okulu’na ziyarete gelen Almanya, İspanya, Polonya ve İngiltereli öğretmenlere İlçe müftüsü Mustafa Kocagöz tarafından İngilizceye çevrilmiş Kuran hediye edildi.


Avrupa Birliği Comenius Çoklu Okul Ortaklıkları bünyesinde Bulgaristan koordinatörlüğünde 8-14 Ocak 2008 tarihleri arasında gerçekleştirilen okul yöneticileri gezisine katılan Dayınlar İlköğretim Okulu, aynı program çerçevesinde Almanya, İspanya, Polonya ve İngiltere’den gelen 15 okul yöneticisi ve öğretmeni ağırladı.
Dayınlar İlköğretim Okul Müdürü Recep Altıntaş, Avrupa ülkelerinden çeşitli okulların katılımıyla zenginleşen Comenius programı çerçevesinde kendilerini ziyarete gelen meslektaşlarını ağırlamaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Okul Müdürü Recep Altıntaş, Kaybolmaya yüz tutmuş gelenek göreneklerin yaşatılmasına yönelik programın ortak ülke öğrencileri için çok faydalı olacağını ifade etti. Müdür Altıntaş, “Misafir meslektaşlarımıza İngilizce Öğretmenimiz Yaşar Kandemir ile ilçemiz ve okulumuzu çok iyi bir şekilde tanıtmaya çalıştık” dedi.
Gediz Kaymakamlığına geçen misafir öğretmenlere, Kaymakam İsmail Çorumluoğlu tarafından ilçe hakkında çok yönlü bilgi verildi. Konuşmasında, okullar arası yapılan bu çalışmayla Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne daha hızlı şekilde entegre olacağına inandığını söyleyen Kaymakam Çorumluoğlu, “Eğitim camiası olarak hepinizden bu tespit üzerine gayret göstermenizi bekliyorum. Zaten programınızın amaçlarından birisi de budur” diye konuştu.


47 köyü olan ilçede 60 bin nüfus yaşadığını, 15 belediye bulunduğunu ve 10 bine yakın öğrencinin eğitim gördüğünü, bölge insanının tarım, meyvecilik, hayvancılık ve madencilikle geçimini sağladığını anlatan Kaymakam Çorumluoğlu, birçok Avrupa ülkesine yaptığı ziyaretlerden sonra kendisinin olumlu yönde fikir değişikliği yaşadığını kaydederek, misafir öğretmenlerin de böyle bir değişiklik yaşayıp yaşamadıklarını sordu. Bunun üzerine söz alan bazı öğretmenler aynı düşüncelerle geldikleri Türkiye’nin sandıklarından çok farklı bir şekilde değiştiğini yakından gözlemlediklerini belirttiler.


Misafir öğretmenlere Gediz hatırası olarak çini tabak hediye eden Kaymakam Çorumluoğlu’na, karşılık olarak öğretmenler tarafından ülkelerinden getirdikleri çeşitli hediyeler takdim edildi.


Misafirlerle Kaymakamlık önünde hatıra fotoğrafı çektirildikten sonra Gediz ve Eskigediz belediyeleri ile tarihi mekanlara yapılan ziyaretlerle bölge hakkında geniş bilgiler elde edildi.


Daha sonra Gediz Ulu Camiine giden misafir öğretmenler İlçe Müftüsü Mustafa Kocagöz’ün cami ve İslamiyet hakkında verdiği bilgileri büyük bir merak içersinde dinlediler. Müftü Mustafa Kocagöz, misafir öğretmenlere İngilizce tercümeli Kuran hediye ettikten sonra öğretmenler tarafından merak edilen soruları cevapladı. Ulu Camii ve İslam dininden etkilendiklerini söyleyen öğretmenler, Müftü Kocagöz’e teşekkür ettiler.
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2009 Cumartesi 12:42:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?