30
Nisan
2024
Salı
KÜTAHYA

Müftülüğün konferansına yoğun ilgi

Kütahya Müftülüğü tarafından organize edilen ve Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Hüseyin Algül'ün konuşmacı olarak katıldığı 'camilerin toplum hayatındaki önemi' konulu konferans yoğun ilgi gördü.

Camilerin, Allah'a sığınma yerleri olduğunu söyleyen Prof. Dr. Hüseyin Algül, "Buralarda sevgi vardır, yardımlaşma vardır, sıkıntılar karşısında beraber ağlama beraber gülme vardır. Ellerin beraber açıldığı, duaların beraberce yapıldığı, Allah'ın evleri olarak değerlendirilen ve peygamberimizin, yapan ve koruyanlar için cennette makam verileceğini müjdelediği bu mekanları, camileri koruyalım, bakıma hassasiyet gösterelim, unutmayalım, ibadetsiz din olmadığı gibi, ibadet hanesiz din de yoktur. Şurası muhakkak ki camileri inşa edenlerin, onaranların, yapımı ve onarımı için maddi ve manevi katkıda bulunanların da ve gerekse din hizmeti gören, beş vakit camide görev yapanların da gayesi Allah'ın rızasını kazanmaktır. O halde görev yapanda, maddi katkıda bulunanlarda imar edip onaranlar da Allah'ın evine hizmet ediyorlar demektir.Tarihi seyir içerisinde baktığımızda geçmişten günümüze uzanan zaman içerisinde, ecdadın her gittiği yerde yaptırdığı camiler, bu hizmetin manevi mükafatına verilen önem anlaşılmakla yükselen minareler ve buralar Türk yurdunun sembolü olmuşlardır. Aynı gelenek yurdumuzun her köşesinde, yine yurt dışında bulunan vatandaşlarımızın bulundukları yerlerde yaptırmakta oldukları camiiler, halkımızın ve müslümanların camilere verdiği önemi göstermektedir. Gelecek nesillerin de aynı duygu ve düşünce içerisinde olmasını diliyorum" diye konuştu.

Konferansa emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Mustafa Kutlu da katıldı. Kütahya Müftüsü Mustafa Üskülüplü de, konferansa yoğun ilgi gösteren Kütahyalılar'a teşekkür etti. Müftü Üskülüplü, konferansa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Hüseyin Algül'e Kütahya çinisi armağan etti.

Kongerans sonrası emekli olan din görevlileri Şaban Yakan, Hüseyin Top ve Şevket Akça'ya teşekkür belgesi verildi. Ramazan ayırnda hatimle teravih kıldıran İbnahim Aksoy, Mehmet Oruç ve Halil Karasongur'a plaket takdim edildi. Ezbere mukabele okuyan Süleyman Altıntaş, Selçuk Dönmez ve Mehmet Ali Sarı teşekkür belgesi ile ödülendirildi. Tören, hafta sebebiyle gösterdiğini üstün gayretten dolayı Din Görevlileri Yardımlaşma Derneği Turhan Bayatlı'ya plaket takdim edilmesiyle sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2008 Çarşamba 15:15:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?