3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

Müftülükten Filistin'e 300 bin lira

Kütahya Müftüsü Mustafa Üskülüplü, il genelinde başlattıkları yardım kampanyasında toplanan 300 bin lirayı, Filistin için açılan hesaba yatırdıklarını söyledi.

Kütahya Müftülüğü tarafından il merkezi, ilçe ve köylerde Filistin halkı için başlatılan yardım kampanyası sona erdi. İki hafta Cuma Namazı sonrasında yardım topladıklarını ifade eden Müftü Mustafa Üskülüplü, İsrail'in haftalarca süren soykırımcı ateşi altında kalan mazlum Müslüman Filistin halkına destek olabilmek amacıyla bu kampanyayı başlattıklarını bildirdi.

Üskülüplü, "Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı'nca başlatılan kampanya çerçevesinde, ilimiz ve ilçelerdeki müftülükler aracılığıyla camilerden yardım topladık. Kütahya, ilçe ve köylerinde topladığımız yardım miktarı 300 bin lira oldu. Haftalarca süren insanlık dışı, hak-hukuk tanımaz, acımasız İsrail'in soykırımcı saldırılarıyla, imha edici ve yakıcı bombalarıyla, füze ve toplarıyla bin 300'e yakın çoğu çocuk, kadın, yaşlı ve hastaları şehit edilen, 6 bine yakın masum vatandaşları yaralanan, on binlerce ev, işyeri, okul, cami ve hastaneleri yerle bir edilen bu mazlum Müslüman insanlara yapılan yardımlar, şüphesiz ki Allah katında en makbul olanlardır.Yardım kampanyasına destek vererek duyarlılığını gösteren herkese teşekkür ederim" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2009 Cumartesi 14:03:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?