4
Mayıs
2024
Cumartesi
KÜTAHYA

Müftülükten ilginç panel

Kütahya Müftülüğü tarafından düzenlenen "Uyuşturucu ve alkol bağımlılığına karşı gençlerin korunması" konulu panel büyük ilgi gördü.

Müftü Hüseyin Şimşek’in yönettiği panele, İl Sağlık Müdürlüğü Ruh Sağlığı ve Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Dr. Çiğdem Orgun ve Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’nde görevli Emniyet Amiri Tolga Koğ konuşmacı olarak katıldı.

Dr. Çiğdem Orgun, uyuşturucu bağımlılığını tıbbi olarak değerlendirip bilgiler verirken, "Bağımlı gençlere ilaç yardımının yanı sıra, manevi destek büyük önem taşıyor. Gençlerin kendilerini yalnız hissetmemeleri için ailelere büyük görev düşüyor. Uyuşturucuyu bırakmakta kararlı olan kişilerin bundan kurtulmaları mümkün" dedi.

Emniyet Amiri Tolga Koğ da, "Uyuşturucu, bugününüzü ve yarınınızı karartan, sizi kendi benliğinizden ve kültürünüzden koparan bir felakettir. Benliğinden ve öz kültüründen kopmuşluk da sizi bunalıma ve cemiyetin dışına iter. Merak ve özentiyle başlayan sigara içme, daha sonra gelen alkol alışkanlığı ve bağımlılığı bataklığa düşmenin habercisi olabilir. Bu bataklıkta yaşamak ise alkol ile birlikte cinsi sapıklığı, fuhuş, uyuşturucu bağımlılığını, AIDS ve frengi hastalığını getirebilir" diye konuştu.

Müftülük salonundaki panele Kütahyalılar ilgi gösterdi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Mart 2005 Pazartesi 13:22:51
Güncelleme :7 Mart 2005 Pazartesi 13:26:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?