2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Müftülükten imamlara eğitim

Kütahya Müftülüğü tarafından merkez, Simav ve Tavşanlı ilçelerinde vazife yapan din görevlilerine yönelik Kur'an-ı Kerim ağırlıklı hizmet içi eğitim kursu düzenlendi.

6 Mart tarihine kadar sürecek olan hizmet içi eğitim kursu Bölge Kur'an Kur'an kursunda başladı. 22 din görevlisinin katıldığı kursun açılışını ve ilk dersini İl Müftüsü Mustafa Üskülüplü verdi.

Müftü Üskülüplü, kursta Kur'an-ı Kerim okumaya giriş, din hizmetlerinde imam hatiplik ve müezzinliğin önemi, yetişkin öğretiminde temel özellikler, Kur'an öğretiminde kur sisteminin uygulanışı, Tecvit kurallarına göre yuzüne okunup ezberlenecek ayet ve sureler, ezberlenecek dualar, yüzünden okunacak sureler, ezan ve müezzinlik konularında toplam 120 saat ders verileceğini kaydetti.

Hafta içi sabah ve öğleden sonra olmak üzere verilecek olan kurslarda, İl Müftüsü Mustafa Üskülüplü, İl Müftü Yardımcıları Necati Kara ve Ahmet Akyıl, Kur'an Kursları Müdürü Vehbi Akşit ve Ulu Cami İmam Hatibi Süleyman Altıntaş'ın ders vereceği belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2009 Çarşamba 15:36:15
Güncelleme :11 Şubat 2009 Çarşamba 16:04:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?