30
Nisan
2024
Salı
KÜTAHYA

Müftülük'ten kesim uyarısı

Kütahya Müftüsü Mustafa Üskülüplü, Kurban Bayramı'nda hatalı hayvan kesimlerine dikkat çekerek, kurbanlıkların dini esaslara uygun olarak kesilmesi gerektiğini söyledi.


Kurbanlıkların koyun, keçi, sığır, deve cinsinden olmak üzere 3 gruba ayrıldığını belirten Üskülüplü, "Koyun ve keçinin bir yaşını doldurması, sığır cinsinden olan hayvanların 2 yaşını doldurmuş, 3 yaşından gün almış olması gerekiyor. Hayvanlar topal ve zayıf olmamalı" dedi.


Kurbanlıkları kesme vaktinin bayram namazının kılınmasıyla başladığını ve bayramın 3. gününü güneş batana kadar devam ettiğini anlatan Üskülüplü, "Kurban keserken hayvanların kıbleye karşı, sol yanının üzerine yatırılması, kurbanı kesen kişinin mutlaka besmele çekmesi gerekiyor. Bıçaklar çok keskin olmalı, keserken hayvana eziyet verilmemelidir" diye konuştu.


Üskülüplü, kesimden sonra dağıtımın da büyük önem arz ettiğini ifade ederek, "Bir kısmı aile fertlerine, bir kısmı konu komşu ve akrabaya, kalan kısmı ise fakir ve fukaralara dağıtılır" dedi.


Müftülük personelinin kurban alım ve kesimi ile ilgili tüm sorulara cevap vermeye hazır olduğunu ifade eden Üskülüplü,vatandaşların '223 63 12' numaralı telefonu arayarak bilgi alabileceklerini sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2008 Perşembe 10:08:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?