30
Nisan
2024
Salı
KÜTAHYA

Muhammet konuşacak

Kütahya’nın Hisarcık ilçesine bağlı Hasanlar beldesinde oturan 13 yaşındaki Muhammet Öğüt’ün, 5 bin YTL'ye mal olacak ameliyat masrafları Kaymakamlık tarafından karşılanacak.


Özel bir hastanede yapılacak olan bir ameliyatla, Muhammet'in konuşma özgürlüğüne kavuşacağı bildirilen, ancak ailesinin bu parayı karşılayamayacağı haberlerinin basında yer alması üzerine Valiliğin talimatıyla Simav Kaymakamı ve Hisarcık Kaymakam Vekili Rıza Dalan başkanlığında toplanan Hisarcık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli heyeti küçük Muhammet’in ameliyatı için gerekli 5 bin YTL’nin vakıfça karşılanmasına karar verdi.


Toplantıdan sonra Hisarcık Kaymakam Vekili Rıza Dalan küçük Muhammet ve babası Osman Öğüt’ü makamında kabul ederek 5 bin YTL ödeme talimatını Vakıf Müdürü Nuri Koltukçu kanalıyla teslim etti.


Kaymakam Rıza Dalan, ”İlçe İdare Kurulumuz acil olarak toplanarak küçük evladımız Muhammet’in ameliyatı için gerekli masrafların Vakfımız tarafından karşılanmasına karar vermiştir.Ayrıca kendisine İlçe İdare Kurulumuz tarafından yeşil kartta verilecektir.Böylece Muhammet hem sağlığına kavuşacak hem yeşil kart sahip olacak.Kendisine acil şifalar diliyorum” dedi.


Mutluluktan havalara uçan baba Osman Öğüt, ”Çocuğumun ameliyat masraflarını karşılayabilmek için bugüne kadar çaldığım bütün kapılar yüzüme kapandı. Elim kolum bağlı ne yapacağımı şaşırdığım bir anda Kaymakamımız Rıza Dalan bizlere sahip çıkarak çocuğumun ameliyatı için gerekli parayı verdiler.Allah onlardan razı olsun.Sayın Valimize,Kaymakamımıza ve Hisarcık Vakıf Mütevelli Heyetine çok teşekkür ediyorum.Allah devletimize zeval vermesin” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2008 Perşembe 12:09:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?