7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

Muhammet ölümü bekliyor

8 YAŞINDAKİ MUHAMMET YILMAZ, BEYNİNDEKİ KİSTTEN KURTULMAK İÇİN YARDIM ELİ BEKLİYOR

Kütahya’nın Gediz ilçesinde, beyninde Araknoid kist olduğu belirlenen 8 yaşındaki Muhammet Yılmaz çaresizlik içersinde ölümü bekliyor.

Eşinden 8 yıl önce boşanan Zehra Şahin (31), 1 Eylül İlköğretim Okulu 2A sınıfında okuyan oğlu Muhammet Yılmaz’ı bir yıl önce arkadaşlarıyla oyun oynarken düşmesi sonucu başından yaralandığı için Gediz Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. İlgili uzman hekimin bulunmayışı sebebiyle Uşak Devlet Hastanesi’ne sevk edilen Muhammet Beyin Cerrahi Polikliniğinde tedavi edildi. Tedavi sırasında uzmanlarca yapılan ciddi incelemelerde, çocuğunun kafasında Araknoid Kist tespit edildiğini söyleyen anne Zehra Şahin, daha kapsamlı bir tedavi veya operasyon için sevk edildikleri İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Serabral Araknoid Kist saptamasının doğrulandığını ve oğlu Muhammet’in klinik takibine karar verildiğini belirtti.

Zehra Şahin, oğlunun yaralanması sonucu tesadüf eseri tespit edilen bu hastalığın doğuştan olduğunu öğrendiğini ancak, son zamanlarda sık sık havale nöbetleri geçirdiği için, büyümeye devam eden kist sebebiyle ileri safhalarda çocuğunun beyinden özürlü kalacağı veya öleceği yönünde ciddi korkuları olduğunu kaydetti.

Bu korku ile evladı için elinden gelen her şeyi yapmaya kararlı olduğunu ifade eden Zehra Şahin, “Ölen babamdan kalan 400 TL. Yetim maaşı alıyorum. 67 yaşında annem, okula giden iki oğlum ve ben kira evinde yaşamaya çalışıyoruz. 180 TL. ev kirası ödüyorum. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına oğlumun tedavisi için yardım talebinde bulundum. Verilen 300 TL ile oğlumu Uşak’ta özel bir hastaneye götürdüm. Buradaki uzmanlarca verilen bilgiye göre oğlumun belli bir süre tedavi altına alınması ve daha sonra geçireceği operasyonla bu hastalıktan kurtulabileceğini öğrendim. Bu imkansızlıklar içersinde ölümü bekleyen oğlumu nasıl tedavi ettiririm diye düşünmeye başladım. Bize yardım eli uzatacak hayırseverleri beklemekten başka çaremiz kalmadı” dedi.

8 YAŞINDAKİ MUHAMMET YILMAZ, BEYNİNDEKİ KİSTTEN KURTULMAK İÇİN YARDIM ELİ BEKLİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2010 Cuma 18:58:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?