2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Muhtaç öğrencilere ücretsiz kurs

KÜTAHYA BELEDİYESİ'NDEN MUHTAÇ ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ ÖSS VE SBS KURSU

Kütahya Belediyesi'nin sosyal sorumluluk projeleri kapsamında, ihtiyaç sahibi öğrencilere eğitim yardımı sürüyor.

Belidiye Başkanı Mustafa İça, ÖSS ve SBS kurslarına ücretsiz olarak katılacak olan çocuklar ve aileleriyle biraraya gledi.

Belediye olarak eğtimi katkılarının artarak sürdüğünü belirten Başkan İça, "Belediyemiz Sosyal Tesisleri'nde sosyal sorumluluk projelerinin birçoğunu başlattık. Son olarak yaptığımız çalışmada başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilerimize Kütahya Belediyesi olarak hiçbir bedel almaksızın, hayata hazırlamak ve destek vermek amacıyla bir binanın tadilatını tamamladık. Eğitime yönelik olarak ta sınıflar oluşturuldu. Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz, Okul Müdürlerimizle birlikte ortak bir çalışma sonucu öğretmenlerimizi tayin ettik. Muhtarlarımız vasıtasıyla ihtiyaç sahibi olan bu öğrencileri belirledik. Kurslarımıza çok büyük bir ilgi oldu. Bugün eğitime başlıyoruz. Buraya Birey Dershaneleri de eğitim malzemeleri konusunda destek verdiler. Elbirliği ile bu eğitimi başlatıyoruz. 32 öğrencimiz 8. sınıf SBS grubuna, 21 öğrencimiz 7. sınıf SBS grubuna, 15 öğrencimiz 6. sınıf SBS grubuna, 17 öğrencimiz ÖSS hazırlık grubuna yerleştirilmişlerdir. Kurslarımızda ayrıca haftada 22 saat Matematik, 26 saat Türkçe olmak üzere 2 ders üzerine yoğunlaştırılmış bir şekilde eğitim verilecektir. Bizlere destek veren İl Milli Eğitim Müdürümüze, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne, Okul Müdürlerimize, Sivil Toplum Kuruluşlarına, gönüllü öğretmenlerimize, kaynak ve doküman desteğinde bulunan Birey Dershanesine, Mahalle Muhtarlarımıza ve bu projenin gerçekleşmesinde emeği geçen çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi.

Başkan İça, daha sonra kursun verileceği dershaneleri öğrenci ve velilirlerle birlikte gezerek yetkililerden bigli aldı. Bu arada, öğrenci velileri, Belediye Başkanı İça'ya yapmış olduğu bu çalışmadan dolayı teşekkür ederek, bir plaket takdim ettiler.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2009 Cumartesi 13:46:03
Güncelleme :21 Kasım 2009 Cumartesi 18:05:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?