29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

Muhtarlara teknoloji desteği

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde, MERNİS projesinin elektronik ortamda kamu kurum ve kuruluşlarında kullanılmasını amaçlayan Kimlik Paylaşım Sistemi'ne (KPS) hazırlık amacıyla 15 mahalle muhtarına Tavşanlı Belediyesi tarafından bilgisayar hediye edildi. 

İçişleri Bakanlığı'nın, kişilerin adreslerinin elektronik ortamda, güncel olarak tutulmasını sağlayan adres kayıt sistemini faaliyete geçirmesinin ardından bu bilgilerin kamu kurum ve kuruluşlarında tek veritabanı üzerinden kullanımını sağlamak amacıyla kimlik paylaşımı sistemine geçecek. Her mahalle muhtarı, kendisine verilen şifre ile mahallesinde kayıtlı bulunan herhangi bir vatandaşın ikametgah, nüfus cüzdanı örneği vb. gibi bilgilere anında ulaşabilecek. 

Tavşanlı Belediyesi, e-devlet projesini hızlandırmak ve mahalle muhtarlarını bu konuda bilgilendirmek amacıyla Özdağ Restaurant'ta verdiği yemeğin ardından belediye binasında törenle birer bilgisayar hediye etti. 

Tavşanlı Belediye Başkanı Ali İhsan Çakır, ikametgah kayıtlarının güncellenmesinin kendileri adına önemli olduğunu ve büyüyen bir ilçe olarak internet ortamında kayıt takibinin yapılmasına yardımcı olmak için muhtarlıklara bilgisayar hediye ettiklerini söyledi. 

Türkiye'de ilk defa belediye olarak Tavşanlı Belediyesi'nin başlattığı bu uygulamanın faaliyete geçmesinde muhtarlara bir süre kurs verileceğini de açıklayan Başkan Çakır, her mahallenin krokilerini bilgisayarlara yüklediklerini ve teknik destek vermek amacıyla Bilgisayar Mühendisi Nihan Sezer'i görevlendirdiklerini açıkladı. 

Belediye olarak muhtarların taleplerini ve şikayetlerini mail yoluyla takip edeceklerini de kaydeden Başkan Çakır, önümüzdeki günlerde ilçeye bağlanacak olan Beyköy ve Dedeler mahallelerine de bilgisayar vereceklerini sözlerine ekledi. Bilgisayar hediye edilen 15 mahalle muhtarına Belediye Meclis Salonu'nda uygulamalı ilk dersi veren Bilgisayar Mühendisi Nihan Sezer, sistemin faaliyete geçmeden muhtarlara bilgisayar kullanımıyla alakalı temel bilgileri vermeye çalıştıklarını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2008 Perşembe 14:12:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?