7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

Muhtarlarla büyük buluşma

KÜTAHYA'DA SİYASET

AK Parti Merkez İlçe Teşkilatı'nca organize edilen, köylerin sorunlarını yerinde dinleme amaçlı muhtarlar bölge toplantısının 5.si Ahiler köyünde 11 köy muhtarının katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantıya İl Genel Meclisi Başkanı Şükrü Nazlı, İl Genel Meclisi üyeleri Seyit Ömer Durmuş, Musa Yılmaz, Remzi Günay, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Abdullah Atasever, Yönetim Kurulu üyeleri İrfan Demir, Abdullah Çam, Hakan Akmeşe, Akoluk, Kaynarca, Belkavak, Kumluyurt, Ahiler, Teşvikiye, Göçeri, Çöğürler, Makasalanı, Damlalıkaraağaç ve Çavuşçiftliği köylerinin muhtarları iştirak etti.

 

KÖYDES PROJESİ İLE YATIRIM DÖNEMİ

Sulu tarımla üreticinin gelir seviyesini yükseltmek istediklerini belirten İl Genel Meclisi Başkanı Şükrü Nazlı, “5.sini gerçekleştirdiğimiz ve köylerimizin sorunlarını birinci ağızdan yerinde dinleme, hizmet ve yatırımları yerinde görme amaçlı muhtarlar toplantımızı Merkez Ahiler köyümüzde yapıyoruz. Dünde, Sabuncupınar Seydiköyde çevre köy muhtarlarımızın ve köylerimizin katıldığı bir toplantı gerçekleştirdik. Son iki günde 25 köyümüzün muhtarını dinledik. Yarın ise Merkez Gevrekseydi köyünde 13 muhtarımızın katılacağı 6. Bölge Muhtarlar toplantımızı yapacağız Bununla birlikte üç gün içerisinde 38 köyümüzün sorunlarını ve yapılan yatırımları dinleyip konuşmuş olacağız. Üç hafta sonunda ise 114 köyümüzün sorunlarını ve yapılan yatırımları dinleyip konuşmuş olacağız. Böylesi toplantılarda muhtarlarımız ve köylülerimizle birlikte ortak bir gaye etrafında bir araya gelip onların görüşlerini alıyoruz, dertlerini dinliyoruz. Hükümetimizin mahalli idareler reformu ile birlikte başlattığı köylerimizdeki çalışmalardan biriside KÖYDES Projesi oldu. Köye ve Köylümüze dönük olarak Cumhuriyet tarihimizin en önemli ve en kapsamlı projesi olan KÖYDES ile Türkiye genelinde bir yatırım dönemi başladı. 21.Yüzyılda halen yolsuz ve susuz köylerimizin olmasını kabul edilemez olarak gören hükümetimiz medeniyetin ve gelişmişliğin vazgeçilmez unsuru olan yol yapımına ve sağlıklı içme suyu teminine en üst seviyede hassasiyet göstermiştir. Bugün, Kütahya’mızın köylerine baktığımızda yolsuz ve susuz yerleşim yerinin kalmadığını görüyoruz. Köylerimizdeki kanalizasyon ve fosseptik çalışmalarında yüzde 92 gerçekleşmeye ulaştık. Artık bundan sonra sulu ve kaliteli tarım çalışmaları ile çiftçimizin ve köylümüzün gelirini arttırmak ve refah seviyesini yükseltmek olacaktır. Bu anlamda geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda İl Özel İdaremizce 16 Sulama projesini gerçekleştirerek hizmete sunacağız” dedi.

 

HAK VE ADALET TERAZİSİ

Toplantıda bir konuşma yapan AK Parti Merkez İlçe Başkanı Abdullah Atasever de, “Muhtarlarla gerçekleştirdiğimiz sorunları yerinde dinleme toplantılarımızı bundan sonrada sürdüreceğiz. Muhtarlarımızın görüşleri bizim için önem arz ediyor. Yerel idareler modern demokrasilerin vazgeçilmezleridir. Ülkemizin imkânları, halkımız için en etkin ve tasarruflu bir şekilde yerinde kullanılırsa amaca ulaşılmış demektir. Hiçbir köyümüz bizim için farklı ve öteki değildir. Hak ve adalet terazimiz şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrada şaşmayacaktır” diye konuştu.

Daha sonra toplantıya katılan muhtarlar sorunlarını ve taleplerini dile getirdiler.

KÜTAHYA'DA SİYASET
İHA
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2010 Pazartesi 11:06:01
Güncelleme :15 Şubat 2010 Pazartesi 16:54:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?