3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

Müteahhit kaçtı restorasyon kaldı

Kütahya’nın Simav ilçesi Cuma Mahallesi'ndeki tarihi Ulu Camii'nin restorasyonu bir türlü tamamlanamamıyor. Camide restorasyon çalışmaları nedeniyle 2 yıldır ibadet yapılamıyor.

Vakıflar Genel Müdürlüğü 1768 yılında yaptırılan tarihi camiinin dökülmeye yüz tutmuş sıvalarıyla bazı bölümlerinde meydana gelen çatlak ve patlakların aslına uygun bir şekilde yapılması için restorasyonuna karar verdi. Bunun için de 48 bin 265 TL ödenek ayrıldı. İhaleyi ilçe dışından kazanan müteahhit firma belli bir süre çalıştıktan sonra yükümlülüklerini yerine getirmeden hatta caminin dış bölümüne kurduğu iskeleyi bile sökmeden aniden ortadan kayboldu.

Cami cemaati ve mahalle halkı müteahhit firmadan şikayetçi oldu. Müteahhidin bulunarak yarım bıraktığı işlemlerini tamamlamasını hatta camiden alıp götürdüklerini iddia ettikleri camiye ait bazı tarihi eşyalarla kalorifer kazan ve peteklerini de geri getirmesini istedi. Vakıflar Genel Müdürlüğü müteahhit firmaya ulaşamadığını ve bu yüzden işlemlerin aksadığını bildirdi. Restorasyon işlemleri yarım kaldığı için de caminin ibadete kapatılmasını istedi. Mahalle halkı ve cemaat caminin ibadete kapanmasına tepki gösterince yetkililer cemaate vakit namazlarını kılabilmeleri için caminin yanı başındaki eskilerin külliye şimdikilerin kütüphane adını verdikleri küçük bölümü gösterdi.

Mahalle sakinleri, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da teravih namazlarını kılabilmek için başka camilere gitmek zorunda bırakıldıkları için olaydan üzüntü duyduklarını dile getirdi. Simav İlçe Müftüsü Şükrü İkiz, tarihi Ulu Cami'nin yarım kalan restorasyon çalışmalarının tamamlanabilmesi için Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden yeni ödenek beklediklerini bildirdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2009 Cumartesi 12:56:42
Güncelleme :22 Ağustos 2009 Cumartesi 12:59:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?