3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

Müze gibi ev

YÖRÜK AĞASI'NIN YÖRÜK KÖŞESİ...

Kütahya Akoluklular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hasan Hüseyin Namaz, evinin bir odasını "yörük köşesi" haline getirdi.

Dernek Başkanı Namaz, Sultanbağı Mahallesi Tatlı Sokak 3 numaralı evinin 30 metrekarelik odasında topladığı tarihi malzemelerle bir köşe oluşturdu. Hasan Hüseyin Namaz, yörük kilimleri, giysiler ve antika değerinde 2 bine yakın malzemeyi büyük bir itinayla evine yerleştirerek halkın ziyaretine açtı.

Kendisini yörük adet ve geleneklerinin yaşatılmasına adadığını belirten Kütahya Akoluklular Derneği Başkanı Hasan Hüseyin Namaz, "Evimin bir odasına antika değeri olan 2 bine yakın malzemeyle köşe yaptım. Ziyarete gelen yerli ve yabancı turistler, küçük ama birbirinden enteresan eşyaları görünce şaşkınlığını gizleyemiyor. Amacım, yörük adet ve geleneklerinin çok iyi bir şekilde gelecek nesillere aktarılması" dedi.

Evinin Kütahya'ya gelen yerli ve bayancı turistlerin uğrak yeri haline geldiğini ifade eden Hasan Hüseyin Namaz, "Gerek Kütahyalılar gerekse yörükler misafiri çok sever. Gelen misafirleri en iyi şekilde ağırlamak ve memnun etmek için yoğun çaba sarfediyorum. Yörük köşesini görenler, Kütahya'dan ayrıldıktan sonra gittikleri yerlerde anlatarak memnuniyetlerini gösteriyor. Bu sayede ziyaretçi zinciri oluşuyor. Burayı benim tanıtmama hiç gerek yok. Çünkü, ziyarete gelenler gittiği yerlerde büyük bir beğeniyle bahsediyor" diye konuştu.

Namaz, yörük köşesinin maddi değerinin yaklaşık 15 bin TL civarında olduğunu sözlerine ekledi.

YÖRÜK AĞASI'NIN YÖRÜK KÖŞESİ...
İHA
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2009 Salı 10:23:00
Güncelleme :1 Aralık 2009 Salı 10:32:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?