8
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜTAHYA

Müzeye bağışlayacak

KÜTAHYALI HEYKELTIRAŞ, BARIŞ MANÇO'NUN HEYKELİNİ TESLİM EDECEK BİR YAKININI BULAMADI

Kütahyalı heykeltıraş Ömer Cesur, Barış Manço'nun çiniden yaptığı heykelini teslim edecek bir yakınını bulamadığını söyledi.

60 yaşındaki heykeltıraş Ömer Cesur, 10 günde yaptığı heykeli vermek için Barış Manço'nun eşi Lale, çocukları Batıkan ve Doğukan'a ulaşamadığını ancak telefonlara çıkan kişiye durumu defalarca anlattığını ifade etti.

Cesur, aradan bir yıla yakın zaman geçmesine rağmen Manço'nun yakınlarının kendisi ile irtibata geçmediğini ileri sürdü. Merhum sanatçı Barış Manço'yu çok sevdiğini belirten Ömer Cesur, "Sanatçıya hayranlığımdan 40x30 ebadında çiniden heykelini yaptım. Heykeli kesinlikle para veya şöhret için yapmadım. Yaptığım eseri sadece sanatçının eşi veya oğullarına teslim etmek istiyorum. Bilinmeyen numaralardan bulduğum ve sanatçının eşine ait olan telefonu defalarca arayıp durumu telefona çıkan kişiye anlattım. Telefona bakan kişi, Lale Manço'nun durumdan haberdar olduğunu ve heykeli mutlaka teslim almaya geleceğini belirtmişti. Aradan bir yıl geçmesine rağmen beni ne arayan ne de soran var" dedi.

Cesur, Barış Manço'nun çini helkelini eşi veya çocuklarının bir ay içinde teslim almaması durumunda bir müzeye bağışlayacağını sözlerine ekledi.

KÜTAHYALI HEYKELTIRAŞ, BARIŞ MANÇO'NUN HEYKELİNİ TESLİM EDECEK BİR YAKININI BULAMADI
İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2010 Salı 11:56:01
Güncelleme :9 Şubat 2010 Salı 18:24:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?