2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

MYO öğrencilerinden kan bağışı

Kütahya'nın Hisarcık ilçesi Meslek Yüksekokulu'nda, Kızılay Kan İstasyonu'nca başlatılan kan bağışı kampanyası yoğun ilgi gördü.

Kütahya ve ilçelerinde kan alımlarını sürdüren Kütahya Kızılay Kan İstasyonu'nda görevli dört kişiden oluşan sağlık ekibine Hisarcık Meslek Yüksekokulu'nda 52 öğrenci kan bağışı için müracaat etti.Durumu uygun görülen 38 öğrenciden kan alındı. Doktor Murat Dalkılıç, kan vermenin insan sağlığı açısından yararları olduğunu belirterek, sağlığı yerinde olan ve kan vermeye engel hali bulunmayan herkesin kan vermesi gerektiğini ifade etti.

İnsanların hayatlarını koruyabilmek, hastaları yaşatabilmek için 18-65 yaş arası sağlıklı tüm bireyleri kan bağışlamaya davet eden Dr.Murat Dalkılıç, "Aldığımız kan numunelerinin her türlü (Hepatit B,Hepatit C,AİDS ve sifiliz)tahlilleri yapıldıktan sonra sonuçları pozitif çıkanlar kendilerine bildirilmektedir. Kan bağışlamaktan korkmamak gerekir. Çünkü kan vermenin sağlığımız açısından da büyük yararları ve faydaları vardır. Bu sayede kanda bulunan lipit,kolesterol ve trigliseridlerde düşme meydana gelir.Bu maddeler damar tıkanıklığı yaparak kalpte enfaktüse ve felçlere sebep olan maddelerdir. Ayrıca kanda biriken cıva ve kurşun gibi maddelerden de ancak kan verme suretiyle kurtulabiliriz. Her kan bağışı bir hayat kurtaracaktır.Kızılay ve şahsım adına kan bağışı yapan tüm öğrencilere teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Mart 2009 Perşembe 18:49:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?