30
Nisan
2024
Salı
KÜTAHYA

Nazlı görevinden istifa etti

AK Parti Kütahya İl Başkanı Şükrü Nazlı, 29 Mart 2009 tarihindeki yerel seçimlerde Kütahya Belediye Başkanlığı'nda aday aday olacağı için görevinden istifa ettiğini açıkladı.


Nazlı, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, "Bugün 5,5 yıldır sürdürdüğüm Adalet ve Kalkınma Partisi Kütahya İl Başkanlığı görevimden istifa ediyorum.Bu kararım hizmetten kaçmak değil yeni hizmetlere talip olmak üzere alınmış bir karardır" dedi.

İl Başkanlığı görevinin zor ama onurlu bir görev olduğunu belirten Nazlı, "Siyaset yönetme, yönlendirme, yol açma, yolda kalana yardım etme, yoldan çıkanı yola getirme, yolsuzluklara yol vermeme, yoksulların kimsesi olma, yol arkadaşları edinme, yolun sonuna aydınlığı koyarak yürüme, kısacası milletin varlık ve hizmet kurumu olan devlet yolunda ortaya konulan şanlı bir mücadele yolculuğudur. Biz siyaseti böyle tanımlayarak yola çıktık.Siyaset kelimeler içerisinde kavramsal bir anlamlandırma özelliğine sahiptir. Yani kavrayanına göre değişiklik arz edebilir. Belki, kimisi iki yüzlülük, hatta çok yüzlülük sanatı olarak tanımlar siyaseti. Kimisi menfaat pazarı, kimisi kurnazlık.Bize göre insana hizmetin bir vesilesi siyaset. Bizler AK Parti Kütahya teşkilatları ve ben bu teşkilatların sorumluluğunu taşıma yüküyle yüklenmiş İl Başkanı Şükrü Nazlı olarak siyaseti yola çıkarken, başta ifadelendirdiğim gibi kavradık ve tanımladık. Biliyorduk ki Genel Başkanımızda böyle kavramıştı. Böyle bildik, böyle inandık ve bu sebeple yolculuk başlarken kim var denildiğinde sağımıza solumuza bakmadan biz varız dedik. AK Parti 2001 yılında kurulurken bizde kurucu İl Yönetiminde göreve talip olduk. Bildiğiniz gibi 6 temmuz 2003 tarihindeki 1. olağan kongremizde teşkilatımızdaki yol arkadaşlarım, AK Partinin değerli gönül erleri bize Kütahya İl Başkanı olma sorumluluğunu ve aynı zamanda onurunu yüklediler. Kütahya AK Parti İl Başkanlığı, taşıması çok zor, ama zor olduğu kadar, şerefli ve onurlu bir görevdir.Elbette bu zor yükü kendi başıma taşıdığımı söylemiyorum. Kendileriyle çalışmaktan son derece gurur duyduğum teşkilat mensubu arkadaşlarımızla başardık her şeyi, Milletvekillerimiz, İlçe Başkanlarımız,. İl Yönetim Kurulumuz. İlçe Yönetim Kurullarımız, Kadın ve Gençlik Kollarımız, yerel yönetimlerdeki temsilcilerimiz, delegelerimiz, mahalle temsilcilerimiz ve üyelerimiz. Her biri kendi üzerine düşeni yerine getirme gayreti içerisinde her zaman yanımda oldular ve beni hiç yalnız bırakmadılar. AK Parti'nin tüm Türkiye teşkilatları içerisinde hep ilk sıralardaki yerimizi aldık. 2002 Genel Seçimlerinde, 2004 Yerel Seçimleri'nde ve 2007 Genel Seçimleri'nde sürekli oy oranımızı yükselttik. Kütahyalı hemşehrilerimizin teveccühleri bize güç verdi, hız verdi. Bu süreç içerisinde Kütahya da yapılan tüm hizmetlere katkımız oldu.Bu gün Kütahya; duble yolları,toplu konutları,modern hastaneleri,yeni okulları,gelişen sanayisi ve değişen çehresiyle çok farklı bir konumda.Tıp Fakültesi, yeni alışveriş merkezleri ve Zafer Havalimanı projesiyle bir cazibe merkezi olma yolunda. Ben görevim boyunca burada anlatmakla bitiremeyeceğim hizmetlerimizden sürekli bahsettim ve sizleri bilgilendirmeye çalıştım. Amacımız sizlerin teveccühlerine layık olmak ve umutlarınızı boşa çıkartmamaktı. İnanıyorum ki bu gayretlerimizi sizler de takdir edersiniz.Bizim Kütahya için daha çok yapacak işimiz ve hayallerimiz var.Bunları beraberce başaracağımıza yürekten inanıyorum" diye konuştu.
Nazlı, aday adaylığı müracaatını Cuma günü yapacağını ifade etti. Nazlı'ya parti teşkilatları tarafından plaket ve çiçek takdim edildi.
Nazlı'nın istifası ile boşalan AK Parti Kütahya İl Başkanlığı görevine vekaleten İl Başkan Yardımcısı İsmail Dayıoğlu'nun getirildi. Bu arada, AK Parti İl Başkan Yardımcıları Remzi Günay, Musa Yılmaz, Mustafa Yenipazar ve İlyas Kılıçarslan ile İl Yönetim Kurulu üyesi Seyit Ömer Durmuş da, yerel seçimler sebebiyle görevlerinden istifa ettiler.

iha
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2008 Pazartesi 18:33:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
emre IP: 78.166.18.xxx Tarih : 1.12.2008 23:39:54

mustafa iça aday oldugu takdirde bagımsızda koysa adaylığını alır bence belediye baskanlıgını