30
Nisan
2024
Salı
KÜTAHYA

Nisan yağışları çiftçileri sevindirdi

Nisan ayının son haftasında ardı ardına rüzgârlı günlerin yaşandığı Kütahya'nın Simav Ovası'nda çiftçilerin yüzü son yağışlarla güldü. Dün akşam saatlerine doğru başlayan gece de yer yer devam eden sağanak yağışlar, kuraklık endişesi taşıyan çiftçilere rahat bir nefes aldırdı.

"İLKBAHAR YAĞIŞLARINDAN UMUTLUYUZ" 

Son yağışların tarım açısından çok faydalı olduğunu kaydeden Simav Ziraat Odası Başkanı Kadir Bütüner, " Son yağışlar kuraklık kabusu ile yeniden karşı karşıya kalma korkusu yaşayan çiftçiye umut oldu. Kuraklık kaygısı duymamıza neden olabilecek bir şey yok. İlkbahar yağmurlarının mevsim normalleri düzeyinde olacağını tahmin ediyoruz. Burada nisan ve mayıs yağmurları belirleyici olacak. Kış mevsiminde düşen kar yağışının da olumlu etkilerini göreceğiz" dedi. 

Simav Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri vatandaşların bu haftaki yağışlara hazırlıklı olmasını, yanlarından şemsiyeyi eksik etmemesi tavsiyesinde bulundu.

HUBUBAT ÜRETİMİ AÇISINDAN RİSK AZALDI 

Simav Ziraat Odası Başkanı Kadir Bütüner, meyvecilik ve hububat üretimi açısından Aralık, Ocak, Şubat, Mart, Nisan ve Mayıs ayları yağışlarının büyük önem taşıdığını vurgulayarak, 2007 Aralık ve 2008 Ocak, Şubat, Mart ve Nisan aylarında ilçe ölçeğinde yağışların mevsim normallerine yakın seyrettiğini belirtti. Bütüner, "Hububat üretimi açısından ilçe genelinde görülen son yağışlarla bazı bölgeler dışında önemli bir risk kalmamış gibi görünüyor, ancak Mayıs ayı yağışları büyük önem taşıyor. Mayıs ayında da mevsim normallerine yakın bir yağış olursa kuraklıktan ötürü önemli bir üretim azalması görülmeyecektir. Mayıs ayında da yağışların mevsim normalleri civarında seyretmesi durumunda hububat başta olmak üzere meyve üretiminin de en azından geçen yılki düzeyini koruyacağı, hatta üzerine çıkacağı görülmektedir" ifadelerini kullandı.

.
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2008 Salı 11:04:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?