22
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜTAHYA

O kurtlardan biri daha öldü

KÜTAHYA'DA ÖLÜM SAÇAN KURTLARDAN BİRİ DAHA ÖLÜ BULUNDU

Kütahya'nın Simav ilçesine bağlı Çulhalar köyü kırsalında geçen çarşamba akşamı saldırdığı kadınlardan birini öldüren, diğerini ağır yaralayan kurdun ölüsü, sürek avından bir gün sonra olay yerine 3 kilometre mesafede başka bir köyün sınırları içerisinde bulundu. Sürek avından bir gün önce bir kurt ölüsü daha bulunmuştu.

Jandarmanın ölen kurdun teşhisi için olay yerine getirdiği Sevim Yavuz isimli kadın, "Bu kurt o kurt" dedi. Olay günü aynı kurdun köpeğine saldırdığını iddia eden Sevim Yavuz, "Bu kurt aynı gün benim köpeğime saldırmıştı. Ben de sırtına bir taşla vurdum. Daha sonra kaçıp gitti. Olayı daha sonra öğrendiğimde şoke oldum. İyi ki bana saldırmamış. Ben saldırıdan köpeğim sayesinde kurtulmuşum" diye konuştu.

Kurdun ölüsünün bulunması bölgede birbirine çok yakın 22 köyde olumlu yankı buldu. Kurdun ölüsünü bulan köylüler durumu önce jandarmaya ardından da İlçe Tarım Müdürlüğüne bildirdi. Jandarma kuduz tehlikesine karşı bölgede geniş güvenlik önlemleri aldı. Kurdun ölüsünün bulunduğu alana İlçe Tarım Müdürlüğü uzmanları gelinceye kadar kimse yaklaştırılmadı.

İlçe Tarım Müdürlüğü uzmanları kurdu bir aracın kasasına yükleyerek Dağardı köyüne getirirken, güzergah üzerindeki köylüler sevinç çığlıkları atarak zaferi kutladı.

Kurdun başı uzmanlar tarafından kesilerek İzmir Bornova Veterinerlik Araştırma Enstitüsü'ne götürülürken, gövdesi de bir iş makinesinin açtığı derin bir çukura kireçlenerek gömüldü.

Saldırının ardından bölgede korku ve dehşetin yerini tekrar sükunet aldı. Vatandaşlar artık işlerine eskisi gibi huzur içerisinde gidebileceklerini belirterek, sürek avına katılan yerli ve yabancı avcılara teşekkür etti.

KÜTAHYA'DA ÖLÜM SAÇAN KURTLARDAN BİRİ DAHA ÖLÜ BULUNDU
İHA
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2011 Salı 11:29:00
Güncelleme :19 Nisan 2011 Salı 23:39:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?