7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

Ödüllü resimler Bedesten'de

DPÜ REKTÖRÜ GÜNER ÖNCE:

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından gerçekleştirilen 4. Ahmet Yakupoğlu resim yarışması sonuçlandı. Yarışmanın ödül töreni Bedesten fuayesinde yapıldı. Yarışmada ödül alan ve sergilemeye değer görülen eserler Bedesten fuayesinde sergileniyor.

Ödül töreninde konuşan Rektör Prof.Dr. Güner Önce, Ahmet Yakupoğlu’nun Kütahyalı ve Türk resim tarihine geçmiş bir sanatçı olduğunu ve tüm eserleri ile mal varlığını Üniversiteye bağışladığını belirterek Ahmet Yakupoğlu daha hayattayken anısına her yıl geleneksel olarak Ahmet Yakupoğlu Resim Yarışmasının düzenlendiğini söyledi.

Rektör Önce konuşmasında, Ahmet Yakupoğlu resim yarışması düzenlenmesinin önemli bir amacının da Türk resim sanatına gereken desteği, teşviki vermek, rekabet ortamını sağlamak, genç sanatçıları ortaya çıkarmak, ödüllendirmek ve Türkiye’nin resim sanatında belirli bir yere gelmesini sağlamak olduğunu ifade etti.

Son zamanlarda müzayedelerde yaşamakta olan ressamların eserlerinin çok büyük fiyatlarla satılabildiğini ve bu alanda güzel gelişmelerin yaşandığını belirten Rektör Önce, “Üniversite gençlerine bir resim yarışması ortamı sağlamak, burada ödül kazanan ve kazanmayan tüm resimleri sergilemek hem onlar için gurur verici hem bizler için gurur verici” dedi.

Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Dekanı Mustafa Arslan 4. Ahmet Yakupoğlu Resim Yarışmasına Türkiye’nin farklı üniversitelerinden 138 eserin katıldığını, seçici kurul tarafından 138 eserden 4 Başarı, 4 Mansiyon ve 46 eserin “Sergilemeye Değer” eser olarak belirlendiğini ve 4.Ahmet Yakupoğlu Resim Yarışması Seçici Kurulunda Prof. Dr. Yalçın Karayağız (Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi), Doç. Dr. Lale Altınkurt (DPÜ Güzel Sanatlar Fakültesi), Yrd. Doç. Dr. Mahmut Ayhan (DPÜ Güzel Sanatlar Fakültesi), Yrd. Doç. Dr. Levent Mercin (DPÜ Güzel Sanatlar Fakültesi), Yrd. Doç. Dr. Selda Mant (D.P.Ü.Güzel Sanatlar Fakültesi), Yrd. Doç. Selma Şahin’in (DPÜ Güzel Sanatlar Fakültesi) yer aldığını bildirdi.

Yarışmada dereceye girenlerin ödülleri Rektör Prof.Dr. Güner Önce, Rektör yardımcıları Prof.Dr. Ali Sarıkoyuncu, Prof.Dr. Bahri Öteyaka ile GSF Dekanı Prof.Dr. Mustafa Arslan tarafından verildi.

Ödül töreninin ardından Rektör Prof.Dr. Güner Önce ve katılımcılar sergiyi gezdiler.

DPÜ REKTÖRÜ GÜNER ÖNCE:
İHA
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2010 Salı 14:58:02
Güncelleme :18 Mayıs 2010 Salı 16:30:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?