7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

Odun-kömür satışları açıldı

SOĞUK HAVA ODUN VE KÖMÜR SATICILARINA YARADI

Son günlerde hava sıcaklığının hissedilir derecede azalması Kütahya’nın Simav ilçesinde faaliyet gösteren odun ve kömür satıcılarının işlerinin açılmasına neden oldu.

Ülke genelinde görülen soğuk ve yağışlı havanın deniz seviyesinden 850 metre yüksekteki Simav’da da iyice hissedilmesi odun ve kömür satışlarını artırdı.

Geceleri 3-4 dereceye kadar düşen soğuk havanın odun ve kömür satışlarının ikiye katlanmasına neden olduğunu ifade eden kömür satıcısı İbrahim Çelik “ Simav’da yıllardır odun ve kömür satışı yapmaktayım. Daha iki gün öncesine kadar mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı yüzünden kimsenin uğramadığı işyerim şimdi aniden bastıran soğuk ve yağışlı hava yüzünden müşterilerle dolmaya başladı. Siftahsız günlerimiz geride kaldı. İşlerimiz açıldı” diye konuştu.

Simav’da kömürün 25 kiloluk torbalarda müşterilere satışa sunulduğunu dile getiren Çelik,” Kömürün fiyatı cinsine göre değişiyor. Soma kömürünün tonunu 380 Tunçbilek kömürünün tonunu 360, Seyitömer kömürünün tonunu da 240, odunun tonunu da 150 TL’ dan satıyoruz. Kömürleri vatandaşın evine teslim ediyoruz” şeklinde konuştu.

Belediyenin ilçede jeotermal ile ısıtmayı yaygınlaştırmasıyla işlerinde geçen yıllara göre azalma meydana geldiğini dile getiren İbrahim Çelik,” Konut ve işyerlerinin jeotermal enerji ile ısınması artıkça bizim de işlerimizde azalma meydana geliyor. Ancak biz bundan hiçbir zaman şikayetçi olmadık. Çünkü jeotermal enerji hem temiz hem de ucuz bir enerji. Jeotermal enerjinin yaygınlaşmasıyla bacalar susuyor. Bacaların susmasıyla Simav’ın havası da aynı oranda temizleniyor” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2010 Cumartesi 12:49:01
Güncelleme :9 Ekim 2010 Cumartesi 13:30:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?