2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Öğetmenler İsrail vahşetini kınadı

Kütahya’nın Gediz ilçesinde, Eğitim-Bir-Sen Gediz Temsilciliği’ne bağlı bir grup öğretmen İsrail’in Gazze’ye yaptığı saldırıyı kınadı.


Sendikanın Cumhuriyet Caddesi üzerindeki İlçe Temsilcilik binası önünde yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in 27 Aralık 2008 Cumartesi gününden beri Gazze'de Filistin halkına karşı yürüttüğü acımasız soykırımın bütün dünyanın gözü önünde devam ettiği bildirildi.


Eğitim-Bir-Sen Gediz Temsilcisi Fatih Köse tarafından yapılan açıklamada, medeniyetler ittifakından bahseden, dünya barışı ve özgürlük çağrıları yapan batı dünyasının sahte yüzünün, İsrail’in gerçekleştirdiği katliamlara sessiz kalmasıyla bir kez daha ortaya çıktığı belirtildi. Bir taraftan barış deyip diğer taraftan masum insanları katleden İsrail’in terörist yüzünün artık görülmesi gerektiğini ifade eden Sendika Temsilcisi Fatih Köse, İsrail’in Gazze’de yağdırdığı bombalarla, okullara ve evlere düzenlediği hava saldırılarında 500’ün üzerinde masum insanın hayatını kaybettiğini, bin 500’ü aşkın kişinin de yaralandığını kaydetti.

Sendika Temsilcisi Fatih Köse, “Dünyanın tek terörist devleti olan İsrail’in masum Gazze halkına yönelik saldırısını lanetliyor ve şiddetle kınıyoruz. Ayrıca, İslam coğrafyasının merkezinde sayılan Filistin’de akan Müslüman kanının durdurulmasında, yıllardır aksiyon olmayı beceremeyen İslam devletlerinin ve toplumunun harekete geçip geçmeyeceği konusu ise vicdanlarımızı yaralamaktadır. Başta hükümetimiz olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve milletiyle, İsrail’in terörist eylemlerine karşı her türlü tepkisini ortaya koymalıdır. Eğitimciler Birliği Sendikası olarak, İsrail vahşetini lanetliyor; hain saldırılarda şehit olan Filistinli kardeşlerimize Allahtan rahmet, yaralılara acil şifalar, yakınlarına sabırlar diliyoruz” dedi.


Filistin’de hayatını kaybedenler için topluca dua edildikten sonra ‘Katil İsrail’, ‘Siyonist işgal’, ‘Terörist İsrail’ gibi sloganlar atan sendika üyeleri İsrail bayrağı ve Başbakan Ehud Olmert’in maketini benzin dökerek yaktı.

İha
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2009 Cumartesi 16:31:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?