3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

Öğrenci meclis başkanı seçildi

VELİ ÜZÜMCÜ KÜTAHYA İL ÖĞRENCİ MECLİS BAŞKANI OLDU

Kütahya İl Öğrenci Meclisi Başkanlığı görevine Tavşanlı Anadolu Lisesi öğrencisi Veli Üzümcü seçildi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende 2008–2009 eğitim öğretim yılı öğrenci Meclis Başkanı Aylin Deniz Uzun bir konuşma yaparak geçen dönemki çalışmaları anlattı. Yapılan seçim sonunda 2009-2010 İl Öğrenci Meclis Başkanlığına Tavşanlı Anadolu Lisesi öğrencisi Veli Üzümcü, Başkan vekilliğine Domaniç İlçesinden Şeyma Demirel, katip üyeliklere Pazarlar ilçesinden İsa Ergün ile Dumlupınar İlçesinden Mahmut Yılmaz seçildiler.

Seçim sonunda Veli Üzümcü ve üyeler Vali Vekili Haluk Saygı’yı makamında ziyaret ederek, yapacakları çalışmalar hakkında bilgiler verdiler.

Yapılan seçimlerin demokrasiyi öğrencilere aşılamak adına çok önemli bir çalışma olduğunu ifade eden Vali Vekili Saygı, “Öğrencilerin kendi fikir ve düşüncelerini ifade edebilmeleri için bu seçimler çok önemlidir. İdarenin her yaptığı işlem denetim altında olduğuna göre sizlerinde yapacağı işlemler seçmeniniz nezdinde denetim altında olacaktır. Demokrasilerde asıl olan halkın denetimidir. Sizlerde seçimlerde yaptığınız çalışmalarınızı anlatacaksınız. Ben sizin bu çalışmalarınızın başarılı geçmesini diliyorum. Kızlarımızın da böyle yerlerde görev alması bizi daha çok memnun ediyor” dedi.

Daha sonra Vali Vekili Haluk Saygı, meclis başkan ve üyelerinin kenti en iyi şekilde temsil edeceğine inandıklarını ifade ederek kitap hediye etti. Başkan Veli Üzümcü 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda Kütahya'yı TBMM’de temsil edecek.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2009 Çarşamba 09:46:02
Güncelleme :9 Aralık 2009 Çarşamba 11:34:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?