3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

Öğrenci temsilcileri Simav'da buluştu

Kütahya Öğrenci Meclisi özel birleşimi Meclis Başkanı Aylin Deniz Uzun başkanlığında Simav Halil İbrahim Kazcıoğlu Mesleki Eğitim Merkezi Toplantı Salonu’nda toplandı.

Öğrenci Meclisi temsilcileri gündem dışı söz aldı, önerge verdi, verdikleri önergeler üzerinde konuşmalar yaptı. Siyasetçileri aratmayan öğrencilerin tek farkı oturumu tartışmasız ve kavgasız sürdürmeleri oldu.

Kütahya’nın Altıntaş, Aslanapa, Çavdarhisar, Domaniç, Dumlupınar, Emet, Gediz, Hisarcık, Pazarlar, Simav, Şaphane ve Tavşanlı ilçelerinden rehber öğretmenleri eşliğinde Simav’a gelen toplam 48 öğrenci temsilcisi eğitimde yaşanan sorunları dile getirdi.

Bazı öğrenci temsilcileri okullarda sigara yasağının 11 yaşa kadar inmesinden duydukları rahatsızlıkları dile getirirken bazı öğrenci temsilcileri servislerden şikayetçi oldu. Servis hizmeti yapan şirketlerin olaya ticari gözle baktığı için şiddete göz yumduklarını anlattı, sorunun çözümünü istedi.

Okullarda boş zamanlarında kitap okuyabilmek için uygun ortamın bulunmadığını dile getiren öğrenci temsilcileri okul yöneticilerinden kendilerine uygun ortamların hazırlanmasını istedi. Bazı okullarda teknolojik cihaz eksikliği bulunduğuna dikkat çeken öğrenci meclisi üyeleri, Kütahya ve ilçelerinin daha iyi tanıtılabilmesi için öğretmen, öğrenci ve velilerin daha iyi kaynaşmasının yararlı sonuçlar doğuracağını ve bölgeye yapılacak gezilerin sıklaştırılmasından yana olduklarının altını çizdi.

Daha sonra Kütahya’nın 12 ilçesinden gelen öğrenci meclis başkanlarının Meclis Başkanlığına sunduğu,” Okullardaki şiddeti meydana getiren sebepler neler olabilir?. Bunların önlenmesi için öneri ve teklifleriniz neler olabilir, Okuma kampanyası doğrultusunda öğrenci ve velilere okuma alışkanlığı kazandırılması ve geliştirilmesi, Uyuşturucu ve zararlı alışkanlıklardan öğrencilerimizi nasıl koruruz ve ne türlü önlemler alınmalı, İlk ve Orta öğretimde eğitimin kalitesini yükseltmek için ne gibi çalışmalar yapılmalı ve önerileri, Kütahya’da spor, sosyal ve kültürel faaliyetleri geliştirmek için ne tür çalışmalar yapılmalıdır, Kütahya’da okul öncesi eğitimin önemi ve yaygınlaştırılması için ne türlü tedbirlerin alınması ve önerileriniz neler olmalı?,Kütahya’daki tarihi ve kültürel yerlerin ne kadar tanındığı bu tür yerlere okullarımızın gezi düzenlemesi konusundaki görüş ve önerileriniz” konulu önergeler meclis üyesi öğrencilere kürsüden okundu.

Üyeler görüşlerini bildirdikten sonra Meclis Başkanı Aylin Deniz Uzun önerileri oylamaya sundu. Önerilerin tamamı oy birliğiyle kabul edildi. Kütahya Öğrenci Meclisi Başkanı Alin Deniz Uzun, Simav’da gerçekleşen toplantı sonunda oy birliğiyle alınan meclis kararlarını 23 Nisan 2009 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne yapacakları ziyarette Meclis Başkanı Köksal Toptan ve Milli Eğitim Bakanı Doç. Dr. Hüseyin Çelik’e takdim edeceklerini kaydetti.

Kütahya Öğrenci Meclisi’nin Simav Halil İbrahim Kazcıoğlu Mesleki Eğitim Merkezi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirdiği özel birleşime Simav Kaymakamı Rıza Dalan, Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan, Kütahya İl Milli Eğitim Müdürü Muhammet Çaykaya, Kütahya İl Milli Eğitim müdür Yardımcısı Osman Yetkin, Simav İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Sevgi, şube müdürleriyle Simav Halil İbrahim Kazcıoğlu Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Zafer Varlı katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan Kütahya Öğrenci Temsilcileri Meclis Toplantısı yaklaşık 2 saat sürdü, Toplantının sona ermesinin ardından Simav Anadolu Öğretmen Lisesi’nde öğle yemeği yiyen öğrenci meclisi üyeleri daha sonra öğretmenleri eşliğinde Simav’ın tarihi ve turistik yerleriyle Eynal Kaplıcalarını gezdi.

iha
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2009 Çarşamba 15:59:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?