2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Öğrenciler kıyafetlerine kavuştular

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde folklor kıyafeti olmayan Atatürk ilköğretim Okulu'nun 24 kişilik halk oyunları ekibinin, 3 yıl aradan sonra folklor kıyafetlerine kavuştukları bildirildi.


Yüksek maliyet yüzünden halk oyunları ekiplerine 3 yıldan beri folklor kıyafeti alamadıklarını söyleyen Atatürk ilköğretim okulu Müdürü Salim Aydın, “Bu konuyu bir süre önce ilçemize bir ay geçici görevle gelen bayan Kaymakamımız Zeliha Özak’a ilettik. Kendisi halk oyunları ekibimizin folklor kıyafetlerinin Kaymakamlık tarafından karşılayacakları sözünü verdi. Daha sonra Tavşanlı’da özel bir dikim evinde dikilen 24 kişilik folklor kıyafetleri 7 bin 600 TL’ye mal olmuştur. Folklor kıyafetlerinin alınmasına ön ayak olan eski Kaymakamımız Zeliha Özak’a ve Milli Eğitim Müdürümüz Ahmet Yılmaz’a çok teşekkür ediyoruz“ dedi.


Yeni folklor kıyafetlerine kavuşan halk oyunları ekibinden Elif Bilgin, “Üzerimizde folklor kıyafeti yokken oyunlara tam kendimizi veremiyorduk. Yeni folklor kıyafetlerimizle şimdi hepimiz halk oyunlarına daha büyük bir zevkle çalışıyoruz. Ekip olarak yarışmalarda başarılı olacağımıza inanıyorum “ diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2009 Perşembe 15:32:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?