2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Öğrenciler okullarına döndü

Kütahya’nın Simav ilçesinde 17 Şubat'ta meydana gelen 5 büyüklüğündeki deprem ve ardından aralıksız devam eden artçı sarsıntılar yüzünden paniğe kapılarak ilçeyi terk eden iki bin dolayındaki üniversite öğrencisinin okullarına geri döndükleri bildirildi.


Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Simav Teknik Eğitim Fakültesi (STEF) Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Rüştü Güntürkün, depremden sonra paniğe kapılarak ilçeyi terk eden iki bin dolayındaki öğrencilerin tamamının okullarına geri döndüğünü söyledi. Dekan Yardımcısı Güntürkün, deprem paniğini üzerinden atan öğrencilerin okullarına dönmesiyle eğitim ve öğretimde yaşanan aksaklıkların da tamamen ortadan kalktığını dile getirdi.


5 büyüklüğündeki 17 Şubat depreminin ardından okulun bazı duvarlarında meydana gelen ufak tefek çatlak ve patlakların eğitime mani olmadığının Kütahya Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü ile Dumlupınar Üniversitesi Yapı İşleri Bölümü teknik elamanlarınca aynı tarihte bölgede yapılan incelemeler sonucu anlaşıldığını hatırlatan Güntürkün, öğrencilerin paniğe kapılmasına yol açan duvar çatlak ve patlaklarının da onarıldığını vurguladı. Okullarında öğrencileri deprem paniğine sevk edecek en ufak bir izin bile bırakılmamasına özen gösterdiklerinin altını çizen STEF Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Rüştü Güntürkün, öğrencilerin okullarına dönmelerine hem kendilerinin hem de Simav halkının çok sevindiğini kaydetti. Öğrencilerin deprem paniğine kapılarak ilçeyi terk etmesiyle ekonomik çarkın durduğunu ifade eden Simavlılar, velinimetleri olarak gördükleri öğrencilerin ilçeye tekrar dönmesiyle bozulan işlerinin biraz olsun açılmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Mart 2009 Cuma 12:09:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?