3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

Öğrenciler tabikatta!

Kütahya’nın Gediz ilçesinde, İlk ve Ortaöğretim okulu öğrencilerine deprem ve yangınlara karşı önce eğitim semineri verildi ve ardından tatbikat yaptırıldı.

28 Şubat Sivil Savunma Günü hazırlıkları çerçevesinde Gediz İlçe Sivil Savunma Müdürlüğü, Kütahya İl Sivil Savunma Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa yürüttüğü eğitim semineri ile tatbikatlara ilçe merkezi ve çevrede bulunan tüm İlk ve Ortaöğretim Okulları Sivil Savunma Kulüplerinden 750 öğrenci ve görevli öğretmenler katıldı.

Kütahya İl Sivil Savunma Müdürlüğü Arama Kurtarma Teknisyeni Hasan Aktaş tarafından Eski Gediz Gazi İlköğretim Okulu, Umurbey İlköğretim Okulu, Fahrettin Altay İlköğretim Okulu, belde okullarından Erdoğmuş İlköğretim Okulu, Altınkent İlköğretim Okulu, Gökler Hürriyet Adalet Çoban İlköğretim Okulu ve Gökler Şehit Ali Kazankaya İlköğretim Okullarında 4 gün süreyle verilen seminerde, Gediz’in bir deprem bölgesi olduğu hatırlatılarak, deprem öncesi, deprem sırası ve sonrasında nasıl hareket edileceği ile olası yangınlara nasıl müdahale edilmesi gerektiği konularında bilgiler verildi.

Daha sonra seminer verilen her okulda öğrencilere deprem öncesi, deprem sırası ve sonrasında nasıl hareket edileceği uygulamalı olarak gösterildi ve okul bahçesinde uygun bir yer seçilerek yangın söndürme, yangın söndürme tüpünün nasıl kullanılacağı konularında tatbikat yaptırıldı.

28 Şubat Sivil Savunma Günü hazırlıkları çerçevesinde İlçe Sivil Savunma ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğrenciler arasında bir yarışma düzenleneceği bildirildi. Sivil Savunma konulu resim, şiir ve kompozisyon dalında yapılacak olan yarışmaya katılarak başarılı olan öğrencilere çeşitli hediyeler verilecek.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2009 Çarşamba 17:11:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?