2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Öğrenciler trafik lambası istedi

Öğretmen ve velilerinden habersiz Belediye Başkanı Kasım Karahan’ı makamında ziyaret eden Kütahya’nın Simav Gülizar Eren İlköğretim Okulu 4-A sınıfından Bünyamin Ülker ve Hüseyin Aydın isimli iki öğrenci, trafikte karşılaştıkları sorunlara çözüm bulması için tehlike oluşturan kavşaklara trafik lambası yerleştirmesini istedi.

İsteklerini Simav ilçe merkezinde öğrenim gören 12 bin dolayındaki arkadaşları adına yaptıklarını anlatan minikler, okula geliş ve gidişlerinde bazı kavşaklarda trafikte sorunlar yaşadıklarını anlattı.

Araç bolluğu yüzünden karşıdan karşıya geçmek için dakikalarca beklemek zorunda kaldıklarını ve bu yüzden derslerinin aksadığını ileri süren öğrenciler Belediye Başkanı Kasım Karahan’dan soruna çözüm bulmasını ve belirli kavşaklara trafik lambası yerleştirmesini istediler.

Miniklerin önerisini yerinde bulduğunu dile getiren Simav’ın Demokrat Partili Belediye Başkanı Kasım Karahan, sorunun çözümü için elinden gelen gayreti göstereceğini söyledi.

Konuyu İlçe Trafik Komisyonunda dile getireceğini bildiren Karahan,” Simav’da her dört aileden birinin araç sahibi.  25 bin nüfuslu ilçede trafiğe 20 bin civarında araç kaydı olduğunu biliyorum. Bunun yanında şehir merkezinde tek bir kavşakta bile trafik lambası bulunmuyor. Öğrencileri son derece haklı buluyorum. Sorunun çözümüne katkıda bulunacağım” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2009 Cuma 00:15:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?