3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

Öğrencilerin yol çilesi sona eriyor

Kütahya'nın Simav ilçesinde, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı 75.Yıl Cumhuriyet Yurdu'nda kalan 123 orta öğretim öğrencisinin şehir merkezindeki okullarına gidip gelmek için her gün kat etmek zorunda kaldıkları 2 kilometrelik patika yol çilesi sona eriyor.

Geçen yıl kendisini ziyaret eden öğrencilere verdiği sözü tutan Simav Belediye Başkanı Rıza Özdemir, bir süre önce başlattığı yol yapım çalışmalarını incelemek üzere bölgeye gitti. Yemek başta olmak üzere sağlık ve barınma gibi giderlerinin devlet tarafından karşılandığı 123 orta öğretim öğrencisinin kaldıkları 75. Yıl Cumhuriyet Yurdu'nun Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 15 yıl önce ilçenin en uzak bölgesi olan Karakür Mahallesi'nin ormanlık bölgesine yaptırıldığını ve o tarihten bu yana yolu olmadığı için öğrencilerin 2 kilometrelik patika yolu her gün kullanmak zorunda kaldıklarını hatırlatan başkan Özdemir, öğrencilerin yol çilesine son vermek için bölgede başlattıkları yol yapım çalışmalarına hız verdiklerini söyledi.

Öğrencilerin yol çilesinin bir an önce sona ermesi için belediyeye ait dev hafriyat makinelerinin bölgeye sevk edildiğini anlatan Özdemir, Simav'ın yıllardır ihmal edilen alt yapı sorunlarını çözmek için işbaşında bulunduğu 10 yıldan bu yana büyük uğraşılar verdiklerini dile getirdi. Hizmetleri belli bir plan ve program dahilinde gerçekleştirdiklerini anlatan Özdemir, başladıkları çalışmaları kısa sürede tamamlamaya özen gösterdiklerini ifade etti. Yol yapım çalışmalarını incelemek üzere bölgeye gelen belediye başkanı Rıza Özdemir'e teşekkür eden öğrenciler, " Başkan amca sözünün eri. Bir yıl önce ziyaretine gittiğimizde bize söz verdiğinde diğer politikacılar gibi sözünü unutacağını umuyorduk. Sözünde durması bizi çok etkiledi" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2009 Pazartesi 15:08:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?