30
Nisan
2024
Salı
KÜTAHYA

Öğrencinin adresi; bit pazarı

Kütahya'da, kiraladıkları evler için genellikle ikinci el eşya satın alan üniversite öğrencilerinin, bit pazarını canlandırdığı bildirildi.

Dumlupınar Üniversitesi'ne (DPÜ) kayıt yaptırıp ev bulma telaşına düşen öğrenciler, en fazla oturma grubu ve hazır yataklara ilgi gösteriyor. Üniversiteyi yeni kazanan öğrencilerin evlerini döşerken genellikle ikinci el eşyaya yönelmeleri, piyasayı hareketlendirdi. Öğrenci ve aileleri, yenisinin pahalı olması sebebiyle genellikle kullanılmış eşya tercih ediyor. Samanpazarı mevkiindeki ikinci el eşya pazarı, öğrencilerin akınına uğruyor.

İkinci el eşya alım-satımı yapan esnaflar, "Bugünlerde pazara gelen ikinci el ev malzemeleri elimizde çok fazla beklemiyor. Özellikle bir haftadır hareketli günler geçiriyoruz. Pazarda genelde buzdolabı, oturma grubu, elbise dolabı ve hazır yataklar satılıyor" dedi.

İkinci el buzdolapları 70 YTL ile 300 YTL arasında satılırken, oturma grupları 130-250 YTL, elbise dolapları 40-110 YTL ve hazır yataklar ise 30-80 YTL arasında alıcı buluyor.

Esnaflar, hareketliliğin en fazla bir hafta daha sürmesini beklediklerini ifade ederek, esnafın bu dönem içinde aylardır elinde bulunan eşyanın büyük bir kısmını satmayı ümit ettiklerini bildirdi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2008 Salı 15:07:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?