2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Okul müdürlerine domuz gribi semineri

KÜTAHYA'DA OKUL MÜDÜRLERİ DOMUZ GRİBİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİ

Dünya geneline yayılan ve Türkiye'de de görülen 'Domuz gribi' (H1N1) virüsüne karşı Kütahya'da okul müdürleri için bilgilendirme semineri düzenlendi.

İl Milli Eğitim ve Sağlık Müdürlüklerinin organize ettiği seminerde, il merkezindeki okul müdürlerine domuz gribi vakası hakkında geniş bilgi verildi.

Belediye Kültür Sarayı'nda düzenlenen seminerde, İl Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalık Şube Müdürü Mehmet Kaya, tarafından okul müdürlerine vaka ile ilgili sinevizyon eşliğinde bilgi sunuldu.

Seminerde Mehmet Kaya, domuz gribinin bu kadar hızla yayılacağını hiç kimsenin tahmin etmediğini belirterek, "Domuz gribi diğer adıyla H1N1 virüsüdür ve insanlarda hastalığa yol açan bir hastalık türü. Domuzlarda bulaşıp meydana geldiği için domuz gribi deniliyor. Bu hastalık ilk kez Meksika ve ABD'de görüldü. Daha sonra bütün ülkelere yayıldığı için, kıtalar arası yayılımdan dolayı bu kadar bulaşıcı bir hastalıktır. Bu hastalık insandan insana çok çabuk bulaşabiliyor. Kuş gribi insandan insana bu kadar kolay bulaşmıyordu. O yüzden domuz gribi yayılım açısından çok daha kolay yayılan bir hastalıktır. Önemli belirtileri nelerdir; bunları bilmemiz gerekiyor. Çünkü öğrenciler açısından okulların da alarmda olması gerekiyor. Vakanın belirtileri, yüksek ateş, öksürük, boğaz ağrısı, yaygın vücut ağrısı ve baş ağrısı, bazı vakalarda kusma, ishal de görülebiliyor. Normal gribal enfeksiyon için aynı belirtiler var. İnsandan insana, öksürük, hapşırma yoluyla çok kolay bulaşıyor" dedi.

KÜTAHYA'DA OKUL MÜDÜRLERİ DOMUZ GRİBİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİ
KÜTAHYA'DA OKUL MÜDÜRLERİ DOMUZ GRİBİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2009 Pazartesi 11:33:01
Güncelleme :2 Kasım 2009 Pazartesi 12:55:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?