2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Okul yaptırma derneği icralık oldu

Kütahya’nın Simav ilçesine bağlı Pulluca köyü sakinleri, okul yaptırmak için kurdukları dernek vasıtasıyla il il, ilçe ilçe dolaşarak makbuz karşılığında para topluyor.

Okullarına yardım amaçlı para toplamak için Hisarcık ilçesine gelen Pulluca Köyü İlköğretim Okulu Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Gürcan Demir, "140 haneli köyümüzde 2007 yılında kendi imkanlarımızla 720 metrekarelik alanda 3 katlı ve 10 derslikli ilköğretim okulu yapımına başladık. Su basmanına kadar tamamladığımız okul inşaatı için bugüne kadar yaklaşık 150 bin TL.harcadık. İnşaat süresince sadece Simav Kaymakamlığında 10 bin TL  yardım alabildik” dedi.

Bu arada inşaat esnasında piyasaya yaklaşık 40 bin TL borçlandıklarını söyleyen Demir, ”Borçlarımız yüzünden alacaklılar derneğimizi icraya verdi. Bizlerde borçlarımızı ödemek için dernekteki arkadaşlarla Türkiye’nin bir çok il ve ilçesini dolaşarak okulun inşaat borcunu ödemek amacıyla makbuz karşılığı yardım topluyoruz.Milli Eğitim Bakanlığından okulu devralarak tamamlamasını istiyoruz. Çünkü köylümüzün gücü buraya kadar .İlköğretim okulumuz hizmete girdiğinde hem çocuklarımız 25 kilometre uzaklıktaki Simav ilçesine gitmekten kurtulacaklar, hem de köyümüze çok yakın olan Demirci ilçesine bağlı köylerdeki öğrencilerde burada öğrenim görebilirler” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2009 Salı 13:02:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?