30
Nisan
2024
Salı
KÜTAHYA

Okul yararına bisiklet turu

Kadir Karaçam isimli gurbetçinin girişimleri sonucu, Kütahya'nın Dumlupınar ilçesinde bisiklet turu düzenlendi. 

İzmir Bisiklet Derneği adına tura katılan sporcuları Ali Aktuyun, Mehmet Değirmenci ve Can Uysal'ın katılımıyla Öger Tours’un sponsorluğundaki turun ilk etabı sona erdi. Turdan elde edilen gelirle Dumlupınar Gazi İlköğretim Okulu öğrencilerine kıyafet yardımı ve okulun bilgisayar laboratuvarına 5 adet bilgisayar kazandırıldı. Kıyafet ve bilgisayarlar okul yetkililerine teslim edildi. 

İzmir'den çıkarak Dumlupınar'a gelen sporcular, Dumlupınar Tanıtma Grubu rehberliğinde, Dumlupınar ilçesindeki Kurtuluş Savaşı Şehitliği, İlk Hedef Anıtı, Kurtuluş Savaşı Müzesi, Atatürk Evi, Zafer Anıtı, Şehit Sancaktar Mehmetçik Anıtı ve Yüzbaşı Şekip Efendi şehitlikleri ile ilçe merkezi gezdirildi. 

Dumlupınar halkının yoğun ilgi gösterdiği Yaşar Karaçam ve İzmir Bisiklet Derneği sporcuları yaptıkları açıklamada, "Dumlupınar yaşadığı Dumlupınar Meydan Muharebesi ile Türk ve dünya tarihinde çok önemli bir yer teşkil etmektedir.Bizler Ulusumuzun kaderinin yazıldığı Dumlupınar ilçemizin tanıtımına,Dumlupınar'daki çocuklarımızın eğitimine katkı sağlayabilmek için böyle bir tur gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyuz. Dumlupınar’a gelmek ve buraları gezmek 85 yıl önce yazılan bu şanlı tarihimize buradan tanıklık etmek bizleri çok mutlu etti. Bundan sonrada bu tür organizasyonların içinde olmak istiyoruz" dediler.

.
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2008 Perşembe 14:07:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?