30
Nisan
2024
Salı
KÜTAHYA

Okullarda cips ve kola satışı yasaklandı

Kütahya'nın Pazarlar ilçesindeki okulların kantinlerinde cips, çikolata ve kola türü içeceklerin satışı yasaklandı. Pazarlar İlçesi Hıfzısıhha kurulu tarafından kabul edilen kararla ilk ve orta dereceli okullar ve anaokullarının kantinlerinde her türlü cips, çikolata ve kola türü içeceklerin satışı yasaklandı. 

Hıfzısıhha Kurulu'nun Şubat ayı toplantısında ilk ve orta dereceli okullar ve anaokullarının kantinlerinde her türlü cips, çikolata ve kola türü içeceklerin satışı yerine sağlıklı gıdaların satılmasını yönlendirilmesi de istendi. 

Yasak kararı ile ilgili bir açıklama yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şirikçi, “Milli 
Eğitim Bakanlığı genelgesi ve İlçemiz Hıfzısıhha Kurulu tarafından alınan kararları ilk ve orta dereceli okullar ve anaokullarının kantinlerinde her türlü cips, çikolata ve kola türü içeceklerin satışı yerine doğal gıdaların satılması kararını okullarımızda uygulamaya başladık.Besin değeri olmayan yiyecekler (junk food) olarak nitelediği mısır ve patates cipsleri, kola türü içecekler ve çikolatanın, gençlerin beden ve akıl sağlığını olumsuz etkiliyor” dedi. 

Pazarlar Sağlık Grubu Başkanı İsmail Keskin, “Okul kantini ve kooperatiflerinde satılan cips, çikolata türü hazır gıdalar, çocuklarda önlenebilir bir zeka gerileme nedeni olan kansızlık nedeni olması ve büyüme, gelişmeyi geriletmesine sebep olmaktadır. Özellikle içeriğinde aşırı derecede yağ bulunan yiyeceklere satış yasağı getirildi.Yeni uygulamanın gençlerimize yeni ve dengeli beslenme alışkanlığı kazandırmasını umuyoruz” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2008 Cumartesi 10:12:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
harun ay IP: 88.250.224.xxx Tarih : 20.02.2008 02:10:37

keşke tüm yetkililerimiz bu kadar duyarlı olsada tüm türkiyede kantinlerimizde bu fast foodlar yasaklansa.