7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

Ölüm peşini bırakmadı

ÖLÜM, TALİHSİZ MADENCİNİN PEŞİNİ BIRAKMADI

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesine bağlı Yörgüç köyünde dün meydana gelen göçükte hayatını kaybeden Süleyman Koç'un, 2005 yılında Gediz ilçesinde 17 kişinin hayatını kaybettiği grizu faciasından yaralı olarak kurtulduğu öğrenildi.

Tavşanlı'nın Yörgüç köyünde Çanacık mevkiinde Mehmet Çinçeneoğlu'na ait olduğu belirtilen kömür ocağında dün saat 22.30 sıralarında göçük meydana geldi. Kömür çıkaran 7 işçiden 38 yaşındaki Süleyman Koç ve 32 yaşındaki Ali Osman Oktay, göçük altında kaldı. Diğer işçiler Muzaffer Karaca, Şaban Bulut, Ahmet Faruk Durgun, Hüseyin Zeybek ve Ali Çağlar ise yara almadan kurtuldu.

Göçük altında kalan işçilerden evli ve 3 çocuk babası Süleyman Koç'un cesedi sabaha karşı kurtarma ekipleri tarafından ocaktan çıkarılarak Tavşanlı Doç. Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Koç'un cesedi, daha sonra otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu da Yörgüç köyüne giderek bilgi aldı. Göçük altında kalarak ölen Süleyman Koç'un, 2005 yılında Kütahya'nın Gediz ilçesine bağlı Gökler beldesinde 17 işçinin öldüğü grizu patlamasından yaralı olarak kurtulduğu öğrenildi. Koç, söz konusu tarihte kendisini hastanede ziyaret eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu'na yaşadığı dehşet dakikalarını anlatmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2010 Perşembe 11:16:02
Güncelleme :13 Mayıs 2010 Perşembe 13:24:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?