29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

Olumlu düşünce konferansı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Eğitim Fakültesi tarafından 'olumlu düşünce insana neler kazandırır' konulu konferans, ilgi gördü.


Ankara Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Felsefe Grubu Eğitim Anabilim Dalı Öğretim üyelerinden Prof. Dr. İbrahim Arslanoğlu'nun konuşmacı olarak katıldı.
Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda öğrencilerle bir araya gelen Prof. Dr. İbrahim Arslanoğlu, olumsuz düşüncelerin eğitim vasıtasıyla yok edilip olumlu düşüncelerin korunabileceğine ve bu süreç içinde bireylerin mucizeler yaratabileceğine dikkat çekti. Jack Ensaing Addington’un 'yüzde 100 düşünce gücü' adlı eserinden de örnekler aktaran öğretim üyesi, bireyler olarak bizlerin toplumsal sorunlara karşı duyarlı olurken aynı zamanda seçici olması gerektiğini de vurguladı.
Arslanoğlu sözlerine şöyle devam etti: “ Eğer zihnimizi olumlu düşüncelerle doldurursak o bize sağlık, başarı, sevinç, mutluluk olarak geri dönecektir. Hemen örnek vermek isterim, İki grup hasta üzerinde hiçbir etkisi olmayan bir kimyasal madde ile deneyler yapılıyor. Bir gruba deniliyor ki, 'Bu ilaç çok etkilidir ve bu hastalığı tedavi eder' Bu grup üzerinde yüzde 70 civarında tedavi sağlanıyor. Öteki gruba deniliyor ki, 'Bu ilacın bu hastalığı tedavi edebileceği söyleniyor' Bu grupta ise yüzde 25 olumlu sonuç alınabiliyor. Sonuç olarak gerçekten insan pozitif düşünür ve bu düşünce gücünü, güçlü bir şekilde kullanırsa fizik kurallarına aykırı sonuçlar oluşturabilir.”


İnanıldığında mucizeler yaratılabileceğinin referanslarını illa dışarıda aramamamız gerektiğini vurgulayan İbrahim Arslanoğlu, Birinci Dünya Savaşı'nda tamamı işgal edilen bir ülkenin ve bütün orduları terhis edilen bir ulusun içinden Mustafa Kemal Atatürk gibi yürekli ve inançlı bir liderin çıktığını ve Türk toplumunun kurtulduğunu hatırlatarak, inançla birleşen olumlu düşünme gücünün getirilerinin bireyleri olduğu kadar toplumları da zafere ulaştırdığının altını çizdi.


Konferansın sonunda söz alan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Torun ise, Eğitim Fakültesi’ne teşekkür ederken, pozitif düşüncenin kişilerin iş yaşamlarını da iç yaşamları kadar üst düzeyde etkilediğini, başarılı olmak için çok çalışmanın yeterli olmadığını vurgulayarak olumlu düşüncenin, yaşamımızı daha olumlu kılmanın bir yolu olduğunu söyledi. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Torun tarafından Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Arslanoğlu’na üniversite anı tabağı takdim edildi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2008 Cuma 15:04:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?